Υπευθυνότητα, επαγγελματισμός, σεβασμός και διακριτικότητα απέναντι στον κάθε ασθενή, είναι ορισμένες από τις βασικές αξίες του The Physio Project, που θα το βρείτε στη Γρηγορίου Στεφάνου 39, στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Απόλυτη προτεραιότητά της ομάδας τους είναι η σφαιρική εκτίμηση μιας παθολογίας, συμπεριλαμβανομένων και των ψυχολογικών της προεκτάσεων, με στόχο την λειτουργική επιστροφή στην καθημερινότητα. Στην πρώτη σας επίσκεψη θα αξιολογηθεί το πρόβλημα σας, μέσα από λεπτομερή λήψη ιστορικού και φυσική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν τα λειτουργικά ελλείματα και να σχεδιαστεί το θεραπευτικό πλάνο.

Είστε σε καλά χέρια

Οι δύο γυναίκες που βρίσκονται πίσω από την επιτυχία του The Physio Project είναι η Φωτιάδου Έλενα και η Κατερίνα Χρυσικού.

Η Φωτιάδου Έλενα είναι απόφοιτη του τμήματος φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών από το 2015. Ολοκλήρωσε την εξειδίκευση της στην αντιμετώπιση ορθοπεδικών και μυοσκελετικών παθήσεων – OMPT και έχει επίσης ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στο Clinical Pilates από τον φορέα H-OMT.D. Σήμερα, φοιτεί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ «Διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και γήρανσης».

Πιστεύοντας στη δια βίου εκπαίδευση παρακολουθεί σεμινάρια kinesiotaping από τον οργανισμό KinesioTaping Association International, Mulligan’s Concept, Medical Flossing, Sports First Aid & Injury Prevention, Pelvic Floor Training, Ergonomic Technique. Το ενδιαφέρον της αφορά κυρίως τις αθλητικές κακώσεις, μυοσκελετικές παθήσεις αλλά και στις δυσλειτουργίες πυελικού εδάφους και την γυναικολογική φυσικοθεραπεία. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια και διεθνή συνέδρια και εθελοντικές δράσεις.  Στόχος της είναι η αντιμετώπιση του θεραπευόμενου στο σύνολο του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Η Κατερίνα Χρυσικού είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εγγεγραμμένο μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εξειδικεύτηκε στην αποκατάσταση ενήλικων νευρολογικών ασθενών με την αναγνωρισμένη μέθοδο Bobath NDT. Εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια στην Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, της οποίας αποτελεί μέχρι και σήμερα ενεργό μέλος με ομιλίες και ενημερωτικές δράσεις σε ημερίδες και συνέδρια.

Η παρατήρηση των αγγειακών διαταραχών που συνυπήρχαν στις νευρολογικές παθήσεις την οδήγησε στην αναζήτηση περαιτέρω θεραπευτικών προσεγγίσεων. Έτσι ξεκίνησε την εκπαίδευση της στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οιδημάτων μέσα από πιστοποιημένα σεμινάρια. Το 2019 της αποδόθηκε η πιστοποίηση της μεθόδου CDT και έγινε μέλος της επιστημονικής ομάδας ΑΠΛΕΣΟ για το Λεμφοίδημα.

Έκτοτε εργάζεται στον τομέα της διαχείρισης μετεγχειρητικών και μετατραυματικών οιδημάτων, φλεβικών και συστημικών οιδημάτων, μετακαρκινικών λεμφοιδημάτων, πρωτογενών λεμφοιδηματών και λιποιδημάτων. Παράλληλα, ασχολείται με την μέτρηση συμπιεστικών ενδυμάτων, αναπόσπαστου τμήματος της ολοκληρωμένης φροντίδας των οιδημάτων.

Καινοτόμες Εφαρμογές Φυσικοθεραπείας

Η φυσικοθεραπεία εξελίσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια και πλέον απευθύνεται σε ειδικούς πληθυσμούς, παράλληλα με τις κοινές παθήσεις που αντιμετωπίζει. Έτσι, περιπτώσεις όπως εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με ουρογεννητικά προβλήματα, ασθενείς μετά από ογκολογικές θεραπείες και άτομα με φλεβικές παθήσεις μπορούν να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα. Στην πορεία των θεραπειών επαναξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη σας και το θεραπευτικό πλάνο προσαρμόζεται αναλόγως. Συγκεκριμένα, προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Νευρολογική Αποκατάσταση Ενηλίκων Bobath
  • Διαχείριση Λεμφοιδήματος
  • Δυσλειτουργίες Πυελικού Εδάφους
  • Θεραπευτική άσκηση μέσω εξοπλισμού Pilates
  • Manual Therapy

Είναι μεγάλη τους χαρά να μπορέσουν να σας βοηθήσουν. Εσείς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε το πρόβλημά σας στα έμπειρα χέρια τους.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Γρηγορίου Στεφάνου 39, Άνω Τούμπα