Οι «The ITALIAN TENORS» θα συμπράξουν με την ΜΟΥΣΑ, την ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 29 και στις 30 Δεκέμβριου, σε ένα εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο παγκόσμιες επιτυχίεςιταλική μουσική, γνώστες άριες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Ένα γιορτινό ταξίδι μαζί με τρεις τενόρους του σήμερα, που έρχονται να μας υπενθυμίσουν να ζούμε τη ζωή όπως έρχεται! Viva la vita! Ζήτω η ζωή!

The Italian Tenors αποτελούνται από τους τρεις Ιταλούς ερμηνευτές της όπερας Luca Sala, Sabino Gaita και Evans Tonon. Μετά από σπουδές και εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό project και να παρουσιάσουν διάσημα ιταλικά, γνωστά ποπ αλλά και αγαπημένα κλασικά τραγούδια και άριες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Είναι συναρπαστικό πως κατάφεραν να συνδυάσουν την κλασική τους προέλευση με την αγάπη τους για ποπ μουσική, ήδη το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ τους “That’s Amore“ που κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στο ένδοξο παρελθόν του Ιταλικού τραγουδιού με έναν κλασικό ήχο, μάγεψε τους ακροατές. Από τότε έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες περιοδείες σε όλο τον κόσμο στις οποίες αποθεωθήκαν.

Από το Caruso του Lucio Dala μέχρι το Con Te Pertiro του Andrea Bocelli, τα ιταλικά τραγούδια της δεκαετίας του ’60, του Ennio Morricone, του Nino Rota, ναπολιτάνικα, παγκόσμιες επιτυχίες όπως το «Gloria», το «That’s Amore» και το «Mamma Maria» συνδυάζονται με τις ωραιότερες άριες από τις πιο διάσημες όπερες του Verdi και του Puccini σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις που μας κάνει να ταξιδέψουμε από την Σκάλα του Μιλάνου μέχρι την Όπερα της Ρώμης και από την Αρένα της Βερόνα μέχρι το Κολοσσαίο.

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Τα τραγούδια μας είναι ένα ταξίδι στη χώρα μας, στις ομορφιές της και στις αντιφάσεις της. Γι ‘αυτό το Viva la Vita είναι το σύνθημά μας! Και αγαπάμε τη ζωή, όμως έρχεται: όμορφη, συναρπαστική, τρυφερή, προκλητική, εκπληκτική, υπέροχη, ρομαντική. Αυτή είναι η Ιταλία, αυτή είναι η μουσική μας…»

THE ITALIAN TENORS
Sabino Gaita
Luca Sala
Evans Tonon

Gilberto Bonetto πιάνο
Edoardo Luparello ντραμς
Francesco Bertone μπάσο
Ferdinando Vietti βιολοντσέλο
Diego Vasserot τρομπέτα

MOYSA – ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΜΜΘ
Διεύθυνση ορχήστρας: Ρωμανός Παπάζογλου

 

info
29 και 30 Δεκέμβριου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία
Εισιτήρια viva.gr

από έως
Ζωντανή Μουσική #CHRISTMAS IN THE CITY_