Όπως σε ένα πραγματικό εργαστήριο, έτσι κι εδώ, συνεργάζονται πολλά “στοιχεία” προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή χημική ένωση. Στην περίπτωση του The Bar LAB,  στόχος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρείας fine drinking!

Έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά την αποστολή τους. Σε μια περιοχή που υστερούσε στο κομμμάτι αυτό, ήρθαν με μία νέα πρόταση και με διάθεση να δείξουν στον κόσμο της πeριοχής αλλά και της πόλης να πώς πίνονται σωστά τα ποτά και ο καφές.

Ας πάρουμε όμως τα στοιχεία ένα ένα:

Στοιχείο 1: C8H10N4O2 (Καφεΐνη)

Οι κόκκοι του καφέ που θα αλεστούν τη στιγμή που παραγγείλετε ειδικά για εσάς, έχουν επιλεγεί μετά από έρευνα, μακριά από τους εργοστασιακούς καφέδες, είναι 100% Arabica και πληρούν όλα τα κριτήρια των απαιτητικών barista αλλά και όσων την ψάχνουν με τον καφέ. Εκτός από τις κλασικές επιλογές, που εφαρμόζονται στην καλυτερη δυνατή εκτέλεσή τους, ιδιαίτερες μέθοδοι απόσταξης, όπως dripping και v60, αλλά και cold brew (κρύα εκχύλιση) είναι μερικές από τις τεχνικές που το βγάζουν από τα πλαίσια του mainstream.

Θα σας εντυπωσιάσει και το σερβίρισμα που γίνεται σε δοκιμάστουκούς σωλήνες.

Στοιχείο 2: C2H6O (Αιθανόλη ή Αλκοόλ)

Με το που μπείτε στο χώρο, θα αντικρίσετε την επιβλητική κάβα με τις περισσότερες από 600 ετικέτες αποσταγμάτων και ποτών να βρίσκονται στη διάθεση των έμπειρων mixologists για τη σύνθεση καθαρών ποτών και ευφάνταστων cocktails. Οι μυημένοι πότες θα βρουν εδώ τις σπάνιες φιάλες που συναντάς μόνο σε ενημερωμένα bars του εξωτερικου. Ο πάγος είναι καθαρός σαν κρύσταλλο, πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής, για να επιτελεί το σκοπό του χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση.

Όσο για τα cocktails, η κατάσταση έχει περάσει σε επιστημονικό επίπεδο. Ξεχάστε τους έτοιμους πουρέδες φρούτων και την απλή ζάχαρη. Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: οι φράουλες που συνυπάρχουν στα cocktails με ρούμι, μαγειρεύονται με τη μέθοδο sous vide σε χαμηλή θερμοκρασια για πολλή ώρα, αφήνοντας όλα τα αρώματα και την ουσία τους και μετά αποσύρονται για να μην προσβάλλουν τη διάυγεια του ποτού.

Άλλα υλικά ακολουθούν τη διαδικασία του infusion (έκχυση) και παραμένουν στο μιγμα 5-6 μέρες μέχρι να βρουν το δρόμο τους στα cocktail mixes. Τα σιρόπια αμυγδάλου, βανίλιας, ginger κ.ά. φτιάχνονται στο εργαστήριο του μπαρ, για την απόδοση της επιθυμητής γεύσης και ποιότητας. Από τη παρασκευή μέχρι τον τρόπο σερβιρίσματος όλα ετοιμάζονται σωστά και μελετημένα.

Αυτά γίνονται υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του ιδιοκτήτη και βραβευμένου mixologist Αλέξανδρου Σουρμπάτη, με τη μεγάλη εμπειρία σε bars της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στοιχείο 3:  ΒrUnCh @The Bar LAB

Κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρεται brunch ala carte, με εμφανή την αγάπη στα αυγά (ομελέτες, αυγά benedict, scrumbled eggs) και τα pancakes. Από τις 10:00 έως τις 15:00 μπορείτε να το απολαύσετε πίνοντας τον αγαπημένο σας καφέ.

Στοιχείο 4ΜeNu

Το μενού του The Bar LAB εξυπηρετεί την fine drinking φιλοσοφία, χωρίς να προσπαθεί να επισκιάσει τον αρχικό αυτό στόχο. Έτσι χωρίζεται σε δύο είδη:

Τα snacks (club sandwich, toasts, μπρουσκέτες, μεξικάνικες τορτίγιες και tacos), φτιαγμένα με προσεκτικά επιλεγμένα και ποιοτικά υλικά.

Το gastro menu: Σαλάτες, burgers, finger food, pasta, pizza και πικιλίες αλλαντικών- τυριών συνοδεύουν τα ποτά, το κρασί και τα cocktails.

Στοιχείο 5AmBiENcE

O χώρος είναι προσεγμένος, καθόλου φλύαρος και αποπνέει μια οικειότητα και ηρεμία με τους γήινους τόνους και τα industrial στοιχεία που τον πλαισιώνουν. Τα ακούσματα είναι jazz, acoustic rock, rhythm&blues με κάποια guest live κατά καιρούς και dj sets τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Τους χειμερινούς μήνες ανάβει και το τζάκι του για να απολαύσετε το κρασί ή το ποτό σας στη ζεστασιά του.

Στοιχείο 6EvEnTs

Εκτός από τα guest live που αναφέραμε, θα συνατήσετε και πολλά θεματικά guest bartending events. Πολλοί αναγνωρισμένοι bartenders ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη και την ομάδα του για συναρπαστικές βραδιές γεμάτες απίθανα cocktails.

 

Περιοχή 
Ανατολικά

Διεύθυνση
Νικολάου Πλαστήρα & Μυστακίδου 2