Οι Γιαπωνέζοι μπορεί να φημίζονται περισσότερο για την τεχνολογία τους, ωστόσο, μπορείς να συναντήσεις μερικά ευφάνταστα πιάτα τους που μάλιστα γίνονται και viral.

Γνωρίζουμε ήδη τα fluffy γιαπωνέζικα pancakes αλλά και το γιαπωνέζικο κέικ τους. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το γιαπωνέζικο σάντουιτς που φαίνεται πώς κάνει θραύση στα social media.

Το «Tamago sando» σημαίνει σάντουιτς με αυγό και είναι τόσο λαχταριστό όσο και… ευπαρουσίαστο.

Το διάσημο σάντουιτς πωλείται παντού στην Ιαπωνία, από σούπερ μάρκετ μέχρι fancy εστιατόρια αλλά είναι απλό και μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου (μιας και δεν μπορείς να ταξιδέψεις).

Στην ουσία πρόκειται για αυγοσαλάτα και κρόκους αυγών ανάμεσα σε δύο φέτες αφράτου ψωμιού. Η γέμιση είναι κρεμώδης και τα ψωμάκια fluffy με το αποτέλεσμα να είναι όνειρο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christy Wang (@girlfromcalifornia)

Είναι το τέλειο σνακ για τη δουλειά αλλά και το σπίτι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewa & Jeromy Ko (@nom_life)

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 τμχ)

1 χλωρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. μαγιονέζα (ή ιαπωνική Kewpie) + λίγη ακόμα για άλειμμα
1 κ.σ. crème fraîche
1 ½ κ.γ. ξύδι ρυζιού
1 ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon + λίγη ακόμα για άλειμμα
Αλάτι
12 μεγάλα αυγά
8 φέτες ψωμί (μπριός ή του τοστ)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabio Alberti (@choto.uy)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλτε τη να βράσει σε δυνατή φωτιά. Ετοιμάστε 2 μεσαία μπολ με νερό και πάγο για το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, την crème fraîche, το ξύδι και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ. Αλατίστε το μείγμα.

Όταν το νερό βράσει βάλτε με προσοχή μέσα τα 12 αυγά και αφήστε το να έρθει σε βράση. Αμέσως μόλις το νερό αρχίσει να ξαναβράζει κατεβάστε τη φωτιά στο μεσαίο προς χαμηλό και αφήστε να αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά.

Μεταφέρετε 6 από τα αυγά στο ένα μπολ με τα παγάκια. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τα υπόλοιπα αυγά για 6 ακόμη λεπτά. Μεταφέρετε τα σφιχτά αυγά στο άλλο μπολ με τα παγάκια. Αφήστε τα εκεί για 5 λεπτά να κρυώσουν.

Ξεφλουδίστε τα σφιχτά αυγά. Κόψτε τα σε κύβους και ανακατέψτε τα με το ντρέσινγκ απαλά, χρησιμοποιώντας σπάτουλα σιλικόνης. Δοκιμάστε και αλατίστε το μείγμα αν χρειάζεται.

Καθαρίστε τα άλλα αυγά και κόψτε τα κατά μήκος. Οι κρόκοι θα πρέπει να είναι κρεμώδεις αλλά χωρίς να τρέχουν.

Αλείψτε 4 από τις φέτες ψωμιού με μουστάρδα (τη μια πλευρά μόνο) και με μαγιονέζα τις άλλες 4 φέτες (μόνο τη μια πλευρά).

Αλατίστε με χοντρό αλάτι τα μελάτα αυγά. Τοποθετήστε 2 από τα μισά μελάτα αυγά στο κέντρο κάθε φέτας που είναι αλειμμένη με μουστάρδα. Ο κρόκος πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω. Οι «μύτες» των αυγών πρέπει να δείχνουν προς τα έξω, προς την κόρα ενώ οι στρογγυλεμένες πλευρές, με τον κρόκο να βρίσκονται στη μέση του ψωμιού. Και τα δύο μισά πρέπει να βρίσκονται δίπλα δίπλα, αγγίζοντας το ένα το άλλο, στο κέντρο του ψωμιού.

Μοιράστε την αυγοσαλάτα στα σάντουιτς τοποθετώντας προσεκτικά ποσότητα περίπου μισής κούπας πάνω από κάθε ζευγάρι αυγών. Με μια σπάτουλα απλώστε την αυγοσαλάτα προς τις κόρες προσπαθώντας να την ισιώσετε.

Τοποθετήστε από πάνω τις φέτες που έχουν μείνει (η μεριά που είναι καλυμμένη με μαγιονέζα να κοιτάζει προς τα κάτω).

Με ένα μαχαίρι κόψτε τις κόρες από κάθε σάντουιτς.

Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τα σάντουιτς στο ψυγείο μέχρι και για 24 ώρες.

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: bovary.gr

Φωτογραφία: Pexels.com