Λένε ότι ο καφές είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αφού τον συντροφεύει σε κάθε αγαπημένη σου στιγμή! Και επειδή οι περισσότεροι, από εμάς δεν έχουμε γεννηθεί barristas, ήρθε η ώρα να δούμε αν κάνουμε κάποια από τα παρακάτω 4 λάθη:

#1 Νερό βρύσης

Μια κούπα καφέ, είναι περίπου 98% νερό. Εάν το νερό δεν έχει καλή γεύση και μυρίζει χλώριο, κατά πάσα πιθανότητα θα  έχει απαίσια γεύση και ο καφές σου. Οπότε χρησιμοποίησε κρύο, φιλτραρισμένο νερό, ή εμφιαλωμένο.

#2 Κρύο νερό

Αυτό για τους φίλους του γαλλικού. Αν δεν χρησιμοποιείς σχεδόν καυτό νερό, τότε δεν θα έχεις τις σωστές γεύσεις όταν γίνεται η απόσταξη του καφέ.

#3 Καφές στο ψυγείο

Ο καφές θα έπρεπε να είναι σε ένα δροσερό ξηρό χώρο, μακριά από την υγρασία του ψυγείου. Όταν τον έχεις στο ψυγείο και ιδιαίτερα κοντά στην κατάψυξη, όταν ξαφνικά βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, συλλέγει όλη την υγρασία.

#4 Όταν δεν χρησιμοποιείς αρκετό καφέ

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο καφέ απ’ ότι χρειάζεται. Ναι, το ξέρω ότι ο καφές κοστίζει αρκετά, αλλά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ αραιωμένο και πικρό καφέ. Η κατάλληλη ποσότητα για μία κούπα νερό, είναι δύο κουταλιές του γλυκού για το στιγμιαίο καφέ, και δυόμισι για τον γαλλικό.