Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές!
Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!

Υλικά για 150 ντολμαδάκια:
170 φύλλα (κάποια θα σπάσουν και τα θέλουμε για πάτο στην κατσαρόλα)
750 γρ. ρύζι καρολίνα
5 ματσάκια φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένα
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι δυόσμο
2 ποτήρια λάδι
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές αλάτι

Εκτέλεση:
-Σε μια λεκανίτσα, φτιάχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.
-Στη μέση του φύλλου η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε σχετικά σφιχτά.
-Στην κατσαρόλα, στρώνουμε φύλλα που έχουν σπάσει και έπειτα τα ντολμαδάκια, καλά ενωμένα μεταξύ τους. Μπορούμε να κάνουμε στρώσεις την μια πάνω στην άλλη.
-Αφού στρώσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε με ένα πιάτο και έπειτα προσθέτουμε νερό, μέχρι το χείλος του πιάτου.
-Βράζουμε για 10-15 λεπτά, από το σημείο βρασμού.

Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα ντολμαδάκια μας.
Ταιριάζουν με στραγγιστό γιαούρτι ή με τζατζίκι.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 9,00 ευρώ
Μερίδες: 8-10

Σας δίνω τον λόγο μου, πως η συνταγή αυτή θα μείνει στα χέρια τα δικά σας, αλλά και στους συνεχιστές της οικογένειας σας!
Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω μια νέα εκδοχή, όμως η Ελληνική Παράδοση, είναι καλύτερα κρυμμένη στις καρδιές και στις γνώσεις των γιαγιάδων μας!
Καλή επιτυχία!