Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» πραγματοποιούνται τα «Μερκούρεια 2022» από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2022, η μεγάλη γιορτή θεάτρου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Νεάπολης Συκεών.

Μερκούρεια 2022 – Θέατρο & Πολιτισμός κάτω από τα αστέρια

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού πραγματοποιούνται τα Μερκούρεια 2022, με 11 θεατρικές παραστάσεις, τη συμμετοχή από 8 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τα θεατρικά εργαστήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και μία παραγωγή του ΚΘΒΕ.

Πρεμιέρα της φετινής εκδήλωσης θα κάνει Ο Γαργαληστής, η αγαπημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, ενώ το θεατρικό εργαστήρι Θεσπίς θα κλείσει την αυλαία για τα Μερκούρεια 2022, με τον Ματωμένο Γάμο του Φ.Γ. Λόρκα.

Οι θεατρικές εκδηλώσεις που φιλοξενούν τα Μερκούρεια χαρίζουν στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, και να στηρίξει έμπρακτα τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας.

Τα Μερκούρεια διοργανώνονται και φέτος, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, ένας εδραιωμένος θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου, μέσα από την τέχνη του θεάτρου και την θεατρική έκφραση.

Η Μελίνα Μερκούρη μιλούσε πάντα για πολιτισμό και παιδεία και παράλληλα μερίμνησε ώστε να δημιουργηθούν θεσμοί που θα υλοποιήσουν και θα διασφαλίζουν το όραμά της.

Ένας από αυτούς τους θεσμούς είναι και τα Μερκούρεια, η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στη θεσσαλονίκη, πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους με αξιόλογα θεατρικά έργα που ψυχαγωγούν, εκπαιδεύουν, προβληματίζουν και δημιουργούν πολιτισμό.

Ο δήμος Νεάπολης -Συκεών τηρεί και φέτος το πολιτιστικό ραντεβού με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και προχωρά στην διεξαγωγή του θεατρικού θεσμού των Μερκουρείων.
info
Aπό τη Δευτέρα 22 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2022
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης
(Κάρολου Κούν 13, Συκιές)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 5€
(παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr