Τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης φροντίζονται από καταστηματάρχες και λαμβάνουν την αγάπη του κόσμου. Όπως δήλωσε και η Εύη Καλαϊτζίδου, μέλος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Θεωρώ ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τα αδέσποτα, είναι το πιο φιλοζωικό και πολιτισμένο κομμάτι όχι μόνο της πόλης μας αλλά όλης της χώρας».

Στην Τσιμισκή μπορεί κανείς να βρει σκυλιά που κοιμούνται ψάχνοντας για τη ζέστη τον χειμώνα, μέσα στα εμπορικά κέντρα. Εκεί, στις εισόδους μαγαζιών και πάνω στα χαλάκια μπορεί κανείς να βρει σημεία με νερό ή τροφή.

«Τα αδέσποτα ζώα του κέντρου έχουν καθημερινή σίτιση από φιλόζωους και άμεση ιατρική φροντίδα από τη Φιλοζωική μας οργάνωση», εξηγεί η κ.Καλαϊτζίδου, η οποία υπολογίζει σε 60 τα αδέσποτα σκυλιά σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. «Στο δε κέντρο της πόλης, δεν έχει υπάρξει κρούσμα δηλητηρίασης αδέσποτου σκύλου τις τελευταίες δεκαετίες, όπως δεν υπάρχει και περιστατικό κακοποίησής τους» τονίζει.

«Από αυτό που κινδυνεύουν είναι από το πολύ φαΐ, όχι από την κακοποίηση ούτε από δηλητηριάσεις!”.

Η ίδια στάθηκε ενάντια στην ίδρυση δημοτικού κοινοκομείου:

“Είμαστε κατά της ίδρυσης δημοτικού κυνοκομείου, γιατί (τα δημοτικά κυνοκομεία) καταντούν φυλακές, προωθούμε την συνύπαρξη ανθρώπων και αδέσποτων και όχι τον εγκλεισμό τους” καταλήγει.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Νοιάζομαι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ