Η βραβευμένη food blogger (ΒΗΜΑ GOURMET FOOD BLOG AWARDS Βραβείο Κοινού BEST COOKING IN ENGLISH), Μαριαλένα Τερζή, μας συστήνεται ως Greek Mama Chef και μέσα από το blog και τη σελίδα της στο facebook μας προτείνει νόστιμες ιδέες και συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι.

Αυτή τη φορά μας προτείνει Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και ρίγανη!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • Χυμό απο ενάμιση λεμόνια
  • 2 κ σούπας φρεσκοτριμμένη ρίγανη
  • Αλάτι Πιπέρι
  • 2 κ σούπας μουστάρδα της επιλογής σας
  • Ελαιόλαδο
  • Ενα κουτί ετοιμο πουρέ
  • βούτυρο (για τον πουρέ)
  • Μισό λίτρο φρέσκο γάλα για τον πουρέ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  • Καρικεύστε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά. Αν θέλετε αφήστε το και στο ψυγείο για 2 ώρες προτού το μαγειρέψετε για να μαριναριστεί!
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ψήστε μέσα σε ένα πυρέξ για μία ώρα. Στην μέση του ψησίματος, γυρίστε τα μια φορά!
  • Έτοιμος πουρές, είναι η πιο εύκολη λύση! Ακολουθήστε τις οδηγίες στην συσκευασία! Αλλιώς, βράστε πατατούλες, προσθέστε βούτυρο, αλάτι, και λίγο γάλα και φτιάξτε τον πουρέ της αρεσκίας σας!

Επισκεφθείτε το www.greekmamachef.gr για να μάθετε περισσότερα για τις συνταγές που προτείνει η Μαριαλένα Τερζή.

 

More Info
www.facebook.com/greekmamachef
www.instagram.com/greekmamachef
www.twitter.com/greekmamachef