Η βραβευμένη food blogger (ΒΗΜΑ GOURMET FOOD BLOG AWARDS Βραβείο Κοινού BEST COOKING IN ENGLISH), Μαριαλένα Τερζή, μας συστήνεται ως Greek Mama Chef και μέσα από το blog και τη σελίδα της στο facebook μας προτείνει νόστιμες ιδέες και συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι.

Αυτή τη φορά μας προτείνει καλαμαράκι κοκκινιστό. Ιδανικό για κυρίως γεύμα, να το βάλετε στο οικογενειακό τραπέζι και, φυσικά να το συνοδέψετε με ουζάκι ή τσίπουρο!

Υλικά
-1 κιλό καλαμαρακια μικρα
-1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κούπα (200ml) σάλτσα ντομάτας
-Αλάτι
-Πιπέρι
-2 σφινάκια τσίπουρο ή ούζο

Εκτέλεση
• Τα καλαμαράκια μου τα καθαρίζει ο ψαρράς…συμβουλή για το καθάρισμα λοιπόν δυστυχώς δεν έχω να σας δώσω! Αφού λοιπόν έχετε καθαρισμένα τα καλαμαράκια, κόψτε τα σε λωρίδες και ξεπλύνετε τα κάτω απο τρεχούμενο νερό!
• Στεγνώστε τα με λίγο χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη!
• Έπειτα, σωτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια! Σβήστε με 2 σφηνοπότηρα ούζο/τσίπουρο και χαμηλώστε την φωτιά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα αφήνοντάς τα να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να «λιώσουν»
• Μπορείτε να τα σερβίρετε με ρύζι ακόμα και με κοφτό μακαρονάκι η ό,τι άλλο προτιμάτε!

Καλή επιτυχία!
Επισκεφθείτε το www.greekmamachef.gr για να μάθετε περισσότερα για τις συνταγές που προτείνει η Μαριαλένα Τερζή.

More Info
www.facebook.com/greekmamachef
www.instagram.com/greekmamachef
www.twitter.com/greekmamachef

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ