Η Μουσική Συναυλία «Όταν ο Μozart..συνοδεύει το ταξίδι των προσφύγων στα Βαλκάνια» από τους ALPHA ART SEDDS I play with Mozart, κάνει δύο στάσεις στη χώρα μας, την πρώτη στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας και τη δεύτερη στις Σέρρες.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

Ο Δήμος Παιονίας παρουσιάζει μια μοναδική μουσική συναυλία με τίτλο: «Όταν ο Mozart…συνοδεύει το ταξίδι των προσφύγων στα Βαλκάνια» από τους Alpha Art SEDDS I play with Mozart, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Πολυκάστρου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

Το μουσικό συγκρότημα το οποίο απαρτίζεται από τους καλλιτέχνες Alaa Arsheed (βιολί), Isaak de Martin (κιθάρα), Haian Arsheed (βιόλα), Gian Pietro Masa, Valentina Ciardi και Ricardo Ibrahim, συνίστανται σε ένα αντίστροφο ταξίδι κατά μήκος της Βαλκανικής οδού, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ταξιδεύουν με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μακριά από τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή από την Ιταλία έως την Ελλάδα με σταθμούς στη Σλοβενία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί συνδυασμός ποντιακής λύρας -από τον Γιώτη Χαρτοματσίδη- συνοδευόμενης από όργανα κλασικής μουσικής για να σμίξουμε την ελληνική προσφυγιά του Πόντου με την οικουμενική προσφυγιά στις μέρες μας. Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος της Ποντοηράκλειας «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ» με το χορευτικό του συγκρότημα.

Τέλος, μέσω του έργου SEEDS I play with Mozart, το Alpha Art στοχεύει να συνδεθεί και να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους με ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές κληρονομιές. Η τέχνη, σε όλες τις μορφές της είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την έκφραση και την άνοδο των συναισθημάτων, έχει εξανθρωπιστική δύναμη και είναι συντηρητής και πυροδότης εκπληκτικών συναντήσεων.

Συντονισμός Βασίλης Τσαρτσανης – Ιωσηφ Αλεξανδριδης


ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΡΕΣ

Το ταξίδι των ALPHA ART SEDDS I play with Mozart συνεχίζεται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες. Το A.S.T.E.R.I.*,  η Ι.Ο.M.**, η Greece Care, η Safe Zone in the World και οι Φίλοι των Γιαζίτι μας προσκαλούν στην Μοναδική Μουσική Συναυλία που τελείται με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών, στο Θερινό θεατράκι στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο.

*A.S.T.E.R.I. Awareness 4 Sports Training Environment Research Internet
**IOM, International Organization for Migration
Πληροφορίες: www.asteri.org.gr

Συντονισμός Βασίλης Τσαρτσανης – Ιωσηφ Αλεξανδριδης
από έως
Ζωντανή Μουσική