Θα ζητήσουν ακόμη να επιτραπεί η είσοδος των μη εμβολιασμένων με rapid test στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Τους φορείς της εστίασης θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, οι εστιάτορες παρουσιάζονται θετικοί στη θέσπιση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και στους εργαζόμενους του κλάδου, μέτρο που ήδη βρίσκεται στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών.

Στις 10 το πρωί, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και της εστίασης θα συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτωνΈνα από τα μέτρα που θα προτείνουν θα είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης, ενώ θα ζητήσουν να επιτραπεί η είσοδος των μη εμβολιασμένων με rapid test στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Στο ιδιο μήκος κύματος θα κινηθούν σύμφωνα με το ρεπορτάζ και οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου, ζητώντας τα μέτρα να είναι οριζόντια και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα τα σουπερ μάρκετ στα οποία μέχρι στιγμής δεν είναι απαραίτητο το rapid test για τους μη εμβολιασμένους.

Πηγή: typosthes.gr