Σε στρατόπεδο του ISIS μετατράπηκαν για τις ανάγκες της ταινίας Dirty Angels τα κινηματογραφικά στούντιο της Nu Boyana Film Studio Hellenic στην περιοχή των Βασιλικών, στον δήμο Θέρμης.

Οι χώροι προσαρμόστηκαν κατάλληλα έτσι ώστε να αναπαριστούν ρεαλιστικά ένα πρώην στρατόπεδο του Αμερικανικού στρατού, το οποίο μετά την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν έγινε ορμητήριο των μαχητών του ισλαμικού χαλιφάτου. Σύμφωνα με το σενάριο, στόχος μιας επίλεκτης μονάδας γυναικών του Αμερικανικού στρατού είναι να απελευθερώσουν νεαρά κορίτσια που απήχθησαν από τον ISIS.

Ανάμεσα σε στρατιωτικές σκηνές και εγκαταλελειμμένα οχήματα των ΗΠΑ κυκλοφορούν άνδρες του χαλιφάτου με καλάσνικοφ στα χέρια και αγροτικά οχήματα γεμάτα πολυβόλα και πυρομαχικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη συγκεκριμένη ταινία, το μπάτζετ της οποίας αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ, εκτός από τους ηθοποιούς συμμετέχουν 350 κομπάρσοι συν το βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό.

Το στούντιο απλώνεται σε μια έκταση περίπου 80 στρεμμάτων που κάθε φορά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των ταινιών, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα γνωστά στούντιο του Hollywood.

Είναι εντυπωσιακό ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες γυρισμάτων έξι ταινιών, εκ των οποίων οι πέντε της Millennium.

Ο παραγωγός της ταινίας Rob Van Norden επισήμανε ότι είναι σημαντικό καθώς η εταιρεία μεγαλώνει και μπορεί να προσλαμβάνει και να εκπαιδεύει όλο και περισσότερους Έλληνες.

Για την ταινία Dirty Angels ανέφερε ότι είναι μια ιστορία γυναικών του Αμερικανικού στρατού που έμειναν στο Αφγανιστάν για να σώσουν κορίτσια που απήχθησαν από τον Isis.

Ο δήμαρχος της Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τα στούντιο, δήλωσε ότι η όλη δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής. «Η λειτουργία αυτού του χώρου είναι πολύ σημαντική και θα είναι πολύ πιο χρήσιμη για την τοπική οικονομία εάν κατορθώσουμε ως χώρα να δημιουργήσουμε τις ειδικότητες που είναι απαραίτητες για το γύρισμα ταινιών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από την ελληνική αγορά», ανέφερε.

Τα στούντιο, τα οποία εξελίσσονται διαρκώς, περιλαμβάνουν εκτός των εξωτερικών χώρων και αποθήκες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για γυρίσματα όσο και ως χώροι για το προσωπικό και τον εξοπλισμό.

Πηγή: voria.gr