Οι εστιατορικές τάσεις και οι συνήθειες μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, αλλά ένα στοιχείο μένει σταθερά αδιαπραγμάτευτο: η υψηλή ποιότητα των πιάτων που προσφέρει μια επιχείρηση αποτελεί την παράμετρο εκείνη που προσδίδει προστιθέμενη αξία, κερδίζει την εμπιστοσύνη του πελάτη και σε καθιερώνει στην αγορά.

«Στου Ξακουστού» προετοιμαστείτε να βιώσετε την απόλυτη αυθεντική εμπειρία θαλασσινών και «ξακουστών» μεζέδων που προετοιμάζονται αποκλειστικά για εσάς. 

Ο Νίκος Ξακουστός, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια είναι σεφ στο Sani Resort, τον Νοέμβριο του 2021 έκανε το μεγάλο βήμα να δημιουργήσει το δικό του εστιατορικό «παιδί», καθώς είναι χρόνια στον χώρο της εστίασης και γνωρίζει καλά τη συνταγή της επιτυχίας. Άλλωστε, στόχος του Νίκου Ξακουστού είναι να προσφέρει υψηλή ποιότητα και άριστη εξυπηρέτηση.

Η διακόσμηση του εστιατορίου είναι πολύ προσεγμένη με απαλά χρώματα στους τοίχους και φαίνεται ότι τα τραπέζια είναι στρωμένα με προσοχή και αγάπη. Όλα αυτά παραπέμπουν σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον. Σκοπός του εστιατορίου είναι η ταυτότητα και η προσωπικότητα που έχει δημιουργήσει και θέλει να περάσει και στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δημιουργικό & πρωτοποριακό menu 

Το εστιατόριο «Στου Ξακουστού» πρόκειται να γίνει το νέο σας στέκι στην Τούμπα. Πρεσβεύει την ποιοτική ψαροφαγία δίνοντας έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη, στη μαγειρική μαεστρία του Νίκου Ξακουστού και στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία. 

Τα πιάτα που μας παρουσιάζει είναι δημιουργικά και έχουν «sharing» φιλοσοφία, δηλαδή το φαγητό βρίσκεται στημένο στη μέση για να το απολαμβάνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Η κουζίνα, εννοείται, είναι ελληνική – μεσογειακή και αποτελείται από γνήσια τοπικά προϊόντα, όσπρια, θαλασσινά, ψάρια εποχής αλλά και φρούτα εποχής, τα οποία συνοδεύονται στον τρόπο μαγειρέματος. 

Τα Ωμά 

Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται δύο εξαιρετικές επιλογές πιάτων που αξίζει να δοκιμάσετε μαζί με την παρέα σας. Το ένα είναι το Ταρτάρ Μπαρμπούνι με μανταρίνι και ματζουράνα και το άλλο είναι Ceviche Λαβράκι με τσίλι, lime και λάδι κόλιανδρου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την σπεσιαλιτέ του καταστήματος που είναι η Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière). Must επιλογή είναι η αχνιστή ρίνα. Μάλιστα, το ψήσιμο των ψαριών γίνεται σε κρούστα από αλάτι. 

Ουζομεζές – τάβλα 

Μη σας παραξενεύει η ονομασία. Πρόκειται για δύο μεγάλα ξύλινα πιάτα που πάνω έχει διάφορες δημιουργίες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μερικά από τα πιάτα είναι σαρδέλα σχάρας, μύδια, αλοιφές, σαλάτα, σουπιά κρασάτη, γαρίδες σαγανάκι, τηγανητούς μπακαλιάρους. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος σερβιρίσματος που κάνει πιο ενδιαφέρουσα την εμπειρία σου στο εστιατόριο. Τα μύδια ειδικά, μυρίζουν θάλασσα. Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε!

Κρεατικά 

Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία που προτιμάει το κρέας και θέλετε να δοκιμάσετε ωραίες γεύσεις, η κουζίνα του Ξακουστού έχει προνοήσει και για εσάς. Χοιρινό καρέ Iberico στη σχάρα, φιλέτο κοτόπουλο μπούτι και πανσέτα τριπλοπερασμένη (σοτέ, μπρεζέ και στη σχάρα).

Wine List

Η ανανεωμένη wine list του εστιατορίου σου προσφέρει εκλεκτά κρασιά με τα οποία μπορείς να συνοδεύεις το φαγητό σου. Κόκκινο, λευκό ή ροζέ, όλα έχουν την τιμητική τους, και προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

Γλυκό

Το γλυκό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση γιατί δεν ξέρεις ποιο να πρώτο διαλέξεις. Όλα τα γλυκά έχουν τόσο ενδιαφέρον τρόπο στησίματος και από την πρώτη κιόλας μπουκιά καταλαβαίνεις πόσο νόστιμα και αφράτα είναι. Τιραμισού, μιλφέιγ και Lemon Pie με μαρέγκα είναι κάποια από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Οι πρωτοποριακές δημιουργίες του Ξακουστού έρχονται γρήγορα και εύκολο στο σπίτι σας. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας μέσω της Wolt και της e-food.

 

Στου Ξακουστού | Πολυμέσα

Facebook: Στου Ξακουστού
Instagram: 
stou_xakoustou

Διεύθυνση
Διαγόρα 71, Άνω Τούμπα
Τ. 2311245214

Ωράριο
Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη με Κυριακή: 12:00 – 23:00

Ωράριο Delivery
Τρίτη με Κυριακή: 12:00 – 23:00