Όλοι προσπαθούν να βάλουν τα δυνατά τους από τα μέσα Νοεμβρίου για να πετύχουν το καλύτερο διακοσμητικό Χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα. Εμπορικά καταστήματα, café, bars, εστιατόρια, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα διαμορφώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης σε μεγάλο βαθμό. Εμείς ξεχωρίσαμε ορισμένα σημεία από τους χώρους εστίασης χωρίς να σημαίνει ότι είναι τα μόνα ή τα καλύτερα. Πρόκειται για μια δική μας ματιά και όχι για αξιολόγηση ή λίστα με τα «καλύτερα». Γεγονός είναι ότι πολλοί ήταν οι στολισμοί και οι ιδέες που μας άρεσαν, αυτές τις γιορτές και πολλές οι φρέσκες ιδέες.

Επιμέλεια: Κώστας Γιάντσιος

Chilai Wine Bar Restaurant

Κάθε φορά η χριστουγεννιάτική του διακόσμηση προκαλεί το ενδιαφέρον. Φέτος επέλεξε μία θεματική αναφορά στη γνωστή ταινία «The Polar Express».


Paraty and Loft

Φέτος αποφάσισε να συνδέσει τα Χριστούγεννα με τις αγαπημένες γεύσεις της σοκολάτας εγκαθιστώντας μία σοκολατερί που παραπέμπει στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.


Ensayar The Four Seasons Bar

Μας υποσχέθηκε εντυπωσιακές αλλαγές στη διακόσμηση ανάλογα με την εποχή και δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.


 

Noell The Holiday Bar

Δε θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα. Εδώ υπάρχει μία αίσθηση Χριστουγέννων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον στις γιορτές.


 

Διατηρητέο Magic Christmas

Ένα από τα κλασσικά bar της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε από πέρυσι να αλλάζει τη διακόσμησή του με βάση διάφορες θεματικές. Έτσι αποτύπωσε και το Christmas mood στο χώρο αλλά και με φωτισμούς στις σκάλες δημιούργησε ένα εφέ, όπου βγήκαν πολλές selfie και φωτογραφίες με παρέες για να εμπλουτίσουν τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.


Casablanca Social Club

H αυλή του γνωστού νεοκλασσικού φιλοξένησε μια εγκατάσταση, η οποία έγινε επίσης το φόντο σε πολλές φωτογραφίες των γιορτών. Φέρει την υπογραφή του Νίκου Ράκκα και παρ’ όλο που αφορά έναν χώρο συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού ύφους, η αντίθεση είναι αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις.


 

Judah Club

Ένας χώρος που συνδυάζει κατάστημα ρούχων και cafe με έμφαση και στο brunch, κέρδισε την προσοχή και με τα διακοσμητικά στοιχεία με αναφορά στις γιορτές. Και εδώ την εγκατάσταση έκανε ο Νίκος Ράκκας με τρόπο που να «δένει» με το συνολικό ύφος του χώρου.


 

Ζύθος Λαδάδικα και Ζύθος ΝΤΟΡΕ

Έχει μια δική του μοναδική ιστορία για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αφού εδώ και 15 χρόνια μεταμορφώνει τις κολώνες και των δύο εστιατορίων σε στολισμένα δέντρα χρησιμοποιώντας φλοιούς κορμών και κλαδιά. Ο Βασίλης Τερζόπουλος αφιερώνει μία νύχτα για κάθε δέντρο και το μεράκι του δεν κρύβεται. Αξίζει να διαβάσετε όλη την ιστορία.


Deseo

Είναι από τα πιο φιλικά στέκια στην περιοχή Χαριλάου και αυτές τις γιορτές απλά το επιβεβαιώνει διαμορφώνοντας ένα πολύ cozy περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις άνεση ανεβάζοντας τη εορταστική διάθεση.


Casper at Verykoko

Μπορεί να φαίνεται απλή η ιδέα με τόσα φωτάκια να καλύπτουν ένα ολόκληρο κτίριο αλλά πολλές φορές η απλότητα είναι που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έτσι κανείς δε μπορεί να αγνοήσει το Casper at Verykoko στα Λαδάδικα.


Σταφύλι

Άλλη μια ωραία ιδέα από τα Λαδάδικα με το δημοφιλές «Σταφύλι» να γεμίζει κουτιά δώρων το κτίριο και να συγκεντρώνει επίσης τα βλέμματα.


biscotto coffee+

Ίσως φανεί «εγωιστικό» που τοποθετούμε σ’ αυτή τη λίστα και τον πολυχώρο του biscotto αλλά φέτος εκτός της διακόσμησης με τα γνωστά αστέρια κάτω από τα οποία φωτογραφίζονται πολύ και τη διακόσμηση των δέντρων στον ημιυπαίθριο χώρων, στήσαμε ένα ολόκληρο biscottoσπιτο με εκλεκτά προϊόντα της διεθνώς αναγνωρισμένης ελληνικής εταιρείας Biscotti Tsoungari.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ