Η άρση ενός ακόμη περιορισμού, αυτή τη φορά των μετακινήσεων μεταξύ νομών, βρίσκεται στα πλάνα της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η επιδημιολογική εικόνα θα παραμείνει ως έχει, ή τουλάχιστον δεν θα επιδεινωθεί αισθητά μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, την περασμένη εβδομάδα και της αγοράς, σήμερα.

Το σημερινό άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων – κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, έστω και υπό αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς χαρακτηρίστηκε σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ως «τεστ» προκειμένου να φανεί αν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Κι ενώ το άνοιγμα της εστίασης, έστω και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, φαντάζει προς το παρόν αρκετά μακρινός στόχος, πιο κοντά φαίνεται πως βρισκόμαστε στην άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Η άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης θα «ξεκλειδώσει» την απαγόρευση της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, κάτι που φαίνεται πως απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και η λειτουργία του συγκεκριμένου κλάδου είναι καθαρά εποχιακή.

Το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων θα τεθεί την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης:

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση», πρόσθεσε.

Για να αρθεί ο συγκεκριμένος περιορισμός πρέπει, ασφαλώς, να αρθούν οι αντιστάσεις κάποιος μελών της επιτροπής που εκφράζουν επιφυλάξεις. Ανάμεσά τους, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο Mega υπογράμμισε ότι η μετακίνηση από νομό σε νομό τουλάχιστον για τις επόμενες δυο βδομάδες δεν θα επιτραπεί.

Πηγή:cnn.gr