Το Loryan Patisserie θα το βρείτε στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Ιασωνίδου. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κέντρο, να ξέρετε πως εκεί, σας περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.


Μας συναρπάζει εδώ και 23 χρόνια

Πριν πολλά χρόνια, άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη ένα περίφημο ζαχαροπλαστείο. Το άνοιξαν και το λειτούργησαν Έλληνες στην Πόλη, οι οποίοι αποφάσισαν να το ονομάσουν Loryan. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να το κλείσουν μετά τα δύο χρόνια λειτουργίας του, λόγω πιέσεων των Τούρκων της περιοχής. Tο νέο κατάστημα που στάθηκε στη θέση του ονομάστηκε Baylan.

Ο ιδιοκτήτης του Loryan Patisserie, στην Ιασωνίδου, Κόσσυφας Αντώνης, όταν άκουσε την παραπάνω ιστορία, αισθάνθηκε την ανάγκη να φέρει το Loryan στη Θεσσαλονίκη. Κι έτσι προέκυψε το όνομα.

Το 1995, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στον κόσμο. Σήμερα, οι παλιοί θυμούνται και οι καινούριοι μαθαίνουν. Εδώ και 23 χρόνια τιμάει την παράδοση με τον καλύτερο τρόπο και ξέρει όλα τα μυστικά για την παρασκευή των πιο λαχταριστών γλυκών. Μια δοκιμή, όμως, θα σας πείσει!

Η παράδοση στην κορυφή της πυραμίδας

Μόλις περάσετε την πόρτα του Loryan Patisserie θα καταλάβετε το εξής: Εδώ αγαπάνε την παράδοση. Μπορεί να μαγευτείτε, αρχικά, από τις πολύχρωμες και τρισδιάστατες τούρτες, έπειτα όμως θα καταλάβετε πως σε αυτό το κατάστημα όλα γίνονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Οι χειροποίητες χωριάτικες πίτες, όπως η πρασόπιτα και η κιμαδόπιτα, σάς προσφέρουν τέτοια γευστική εμπειρία και σας θυμίζουν εκείνη την πίτα της γιαγιάς που όμοιά της δεν μπορεί κανείς να βρει σήμερα. Δοκιμάζοντας, όμως, την ξεχωριστή σπιτική κουρού με τυρί, στο Loryan θα καταλάβετε πως υπάρχει.

Κι αν είσαι του γλυκού βρήκες τον προορισμό σου

Το κατάστημα, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ξεκίνησε με πάστες. Και δημιουργούσε ίσως τις πιο απολαυστικές πάστες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η βαθιά αγάπη τους για το γλυκό, καθώς και η αγάπη του κόσμου, βοήθησαν το Loryan να προχωρήσει, να μεγαλώσει, να εξελιχθεί. Πλέον, εδώ μπορείτε να βρείτε, αφενός τις λαχταριστές αυτές πάστες, για τις οποίες μιλάμε, και αφετέρου πανέμορφα μπισκότα με ζαχαρόπαστα, τυλιχτά και βουτήματα, αλλά και τρισδιάστατες τούρτες σε φανταστικά σχέδια.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι τούρτες αυτές είναι συναρπαστικές τόσο στην όψη, όσο και στη γεύση.

Όταν καλοκαιριάζει έχουν και πάλι τη λύση: Loryan και Gelato

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τόσο αποκτάμε κι εμείς την ανάγκη για ένα δροσιστικό παγωτό. Κι ειδικά όταν βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης, δεν υπάρχει καλύτερη απόδραση από αυτήν του Loryan.

Εδώ, έχουν τη συνταγή για το πιο απολαυστικό ιταλικό παγωτό Gelato και θα μετατρέψουν τη βόλτα σας, στην Ιασωνίδου, σε ένα απόλυτα γευστικό ταξίδι. Από τις 24 γεύσεις παγωτού, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε lila pause, pavlova και coockies με ferrero!

Θα βρείτε ακόμα μεγάλη ποικιλία σε παγωτίνια, αλλά και ξεχωριστές τούρτες παγωτού, που θα κάνουν το καλοκαίρι σας απόλαυση. Μία μικρή στάση στην Ιασωνίδου θα δώσει μοναδική πνοή στο καλοκαίρι σας.


Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Λεωνιδα Ιασωνίδου 12

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά 07:45 – 23:15

Επικοινωνία
2310247343

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ