Ακριβώς πάνω από τη Ρωμαϊκή αγορά υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο που έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να σου προσφέρει μια εμπειρία η οποία θα δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα στην έξοδο σου. Είναι το μέρος που οι κουβέντες με τις παρέες ή τα βλέμματα με τον άνθρωπο σου περνάνε πάνω από γευστικά πιάτα, από ποτήρια που τσουγκρίζουν στα «γεια μας» και τη μουσική που σε κάνει να σιγοτραγουδάς κομμάτια τα οποία μιλάνε στην ψυχή σου. Το Άλφα Μεζεδοπωλείον ήρθε για να μπει στη ζωή μας με τρόπο μοναδικό το μόνο που έχεις να κάνεις για να το βάλεις στη δική σου είναι να το επισκεφθείς.

Ατμόσφαιρα που συνδυάζει το παρόν με το παρελθόν

Μόλις καθίσεις με την παρέα σου, το πρώτο πράγμα που θα σου κάνει εντύπωση είναι η μουσική. Έντεχνη και κινηματογραφική, με επιλεγμένα λαϊκά να σχηματίζουν τους στίχους στα χείλη σου και να σε καλωσορίζουν, θα νιώσεις αμέσως τη φιλοξενία του να σε αγκαλιάζει. Όσο για την ατμόσφαιρα; Η αισθητική του Άλφα Καφεμεζεδοπωλείου την κάνει μαγική και ζεστή, στο σημείο που σου δημιουργεί ένα αίσθημα οικειότητας. Μπορείς να πεις ότι παντρεύει την παράδοση με το σήμερα.

Μέσα από τα ελληνικά προϊόντα, που βγαλμένα από την παράδοση, διακοσμούν τα ράφια του και μέσα από τον φωτισμό όπως και τα πινακάκια που κρέμονται στους τοίχους ταξιδεύοντας μας σε εποχές γεμάτες νοσταλγία, μπορείς να δεις μια σύγχρονη ματιά και αισθητική του σήμερα που συνδυάζεται αρμονικά με το τότε. Όταν μάλιστα έρθει η στιγμή να δοκιμάσεις από τα πιάτα του, θα νιώσεις ολοκληρωμένος.

Γεύσεις που θα σε κερδίσουν από την πρώτη μπουκιά

Το μενού του είναι τόσο απλό όσο και ιδιαίτερα γευστικό. Ξεκινώντας από «Τα Πρώτα», όπως το απολαυστικό σπετσοφάι μέχρι πιάτα όπως το ριζότο μανιταριών, η γεύση του οποίου θα σε συντροφεύει ακόμη και μετά το τραπέζι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνεις παραπάνω από ικανοποιημένος. Αυτό που θα ολοκληρώσει όμως την εμπειρία σου είναι ένα από τα κρασιά που μπορείς να διαλέξεις για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.

Όσο για τα πιάτα που μπορείς να βρεις το μόνο σίγουρο είναι ότι στις επόμενες επισκέψεις σου θα σε περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις, αφού αυτό ανανεώνεται με νέους πειρασμούς. Στόχος, μάλιστα, των ανθρώπων του είναι να δημιουργήσουν θεματικές με γεύσεις από κάθε περιοχή της Ελλάδας, ενώ αυτό που αποτελεί σταθερή αξία στην παραγωγή είναι η Α’ ποιότητα των υλικών που γίνεται η βάση για την απόλαυση που σερβιριστεί στο τραπέζι σου.  

Στο Άλφα Καφεμεζεδοπωλείον οι παρέες γράφουν τη δική τους ιστορία. Εκεί που το παρελθόν συναντά το παρόν, εκεί που οι γεύσεις βρίσκουν τη μουσική που τους ταιριάζει, εκεί που οι στιγμές αποκτούν άλλη αξία.

Περιοχή: Κέντρο
Διεύθυνση: Ολύμπου 85