Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς συμμετέχουν για 2ο συνεχές καλοκαίρι στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».

Μαζί με άλλες 116 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία με στόχο να προωθήσουν την ανάγνωση, την δημιουργικότητα και την καινοτομία σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Η καλοκαιρινή καμπάνια είναι μία δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library χρηματοδοτούμενη από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, οι βιβλιοθήκες μας με τις δράσεις τους απαντούν στην πρόκληση των καιρών , προτείνοντας έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύχρωμος μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει 106 δράσεις και θα διαρκέσει από 17 Ιουνίου έως και 16 Σεπτεμβρίου. Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν διακρίνονται για την ποικιλία στην προσέγγιση των θεμάτων αλλά και για τον βιωματικό τους χαρακτήρα. Απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως 12 ετών. Υπάρχουν όμως δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και θα υλοποιηθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλοκαιρινή εκστρατεία θα βρείτε στα www.kalamaria.gr/lib , www.futurelibrary.gr