Σε λίγα χρόνια η πόλη της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σκοπό τη βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Το υπερσύγχρονο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για παιδιά της Βόρειας Ελλάδας.

Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το πρώτο στην επικράτεια εκτός Αθηνών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, και, κυρίως, ανοιχτό, προσβάσιμο και φιλικό για τους μικρούς ασθενείς.

Το έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης το 2025, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων».

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την τρίτη κατά σειρά, για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου του έργου, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:00.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.


Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ


Έτοιμο στις αρχές του 2025 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ

Μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, το αρχιτεκτονικό γραφείο RPBW έχει προχωρήσει στο στάδιο της οριστικής μελέτης του έργου.

To Υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει το κλινικό πρόγραμμα του Νοσοκομείου, ενώ, με πρωτοβουλία του ΙΣΝ και σε στενή συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την οποία το ΙΣΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει, διερευνάται, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για την Υγεία Α.Ε., ο εμπλουτισμός του υφιστάμενου κλινικού προγράμματος του Νοσοκομείου, καθώς και η πιθανότητα δυνητικών συνεργασιών.

Παράλληλα, το ΙΣΝ και το ΕΔ επεξεργάζονται την επιμέρους σύμβαση δωρεάς που πρόκειται να κυρωθεί με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά και την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς τα αποτελέσματα των συνομιλιών δύναται να διαμορφώσουν περαιτέρω το κλινικό πρόγραμμα του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου, με την προϋπόθεση της αρωγής, συνεργασίας και σχετικών εγκρίσεων από όλους τους συμμετέχοντες (Πανεπιστήμιο, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, ΙΣΝ). Οι σχετικές συζητήσεις και διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Οι μελέτες των έργων υποδομής για τις οδικές συνδέσεις και τη σύνδεση του Νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, που υλοποιούνται από το ΕΔ, έχουν ολοκληρωθεί. Η δημοπράτησή τους από το Ελληνικό Δημόσιο επίκειται, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2022.

Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική κοινωνία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025.