Μαδαγασκάρη…Έτσι Μυρίζει ο Παράδεισος;

Ο κορυφαίος Έλληνας ζαχαροπλάστης, μετά από πέντε χρόνια κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο. Αφορμή γι’ αυτό υπήρξε ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται εκατοντάδες μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο.
Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο Βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος δηλώνει: «Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα».
Στις 192 σελίδες του, περιλαμβάνει 68 συνταγές με σοκολάτα και βανίλια φωτογραφημένες ατμοσφαιρικά από τον Άλκη Καλούδη με food styling του Στέλιου Παρλιάρου. Το βιβλίο διανθίζεται από κείμενα για τη Μαδασκάρη και φυσικά από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέλιος στο ταξίδι του. Το βιβλίο εκδίδεται από τις Αττικές Εκδόσεις και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τα μέσα Νοεμβρίου.