Δίνει σημασία στις συνεργασίες του και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δέχτηκε την πρόταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και της Δήμητρας Ματσούκα.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα θεατρικά έργα να μεταφέρονται στη μικρή οθόνη. Εδώ συνέβη το αντίθετο…
Ο συγγραφέας του έργου, ξεκίνησε καταρχάς να γράφει ένα θεατρικό. Αφού το τελείωσε και κατάλαβε ότι στη Γαλλία δεν μπορούσε να το χειριστεί αρκετά, κάποιος του έδωσε την ιδέα ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ ωραίο σενάριο για ταινία και έγινε επιτυχία και πήρε βραβεία, όπως ερμηνείας στη Βενετία. Μετά από ό,τι ξέρω πήρε άλλη πορεία στις ευρωπαϊκές σκηνές. Έχει ανέβει στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, φέτος από εμάς στην Αθήνα.

Πως έγινε η επιλογή του έργου;
Το έργο ήταν μία ιδέα της Δήμητρας Ματσούκα και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Εγώ θυμόμουν την ταινία και μου άρεσε πάρα πολύ κι όταν μου έγινε η πρόταση, εννοείται ότι δέχτηκα. Βασικά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το έργο βασική σημασία έχουν οι συνεργασίες που γίνονται στο θέατρο. Το έργο βεβαίως παίζει ρόλο αλλά το με ποιους θα δουλέψεις και κυρίως πως είναι το σημαντικότερο.

Ο τίτλος από μόνος του εξάπτει την περιέργεια.
Είναι προβοκατόρικος, φυσικά και δεν είναι μία πορνογραφική σχέση αλλά για να σας δώσω μια άλλη πλευρά θα έλεγα ότι σήμερα που υπάρχει μία κανονικότατη συναλλαγή στα πράγματα, το να ερωτευτείς και να εμπνεύσεις συναισθήματα εμπλεκόμενος βαθύτερα ισοδυναμεί με πορνογραφία (γέλια).

Πάντως το ζήτημα στον πυρήνα του συγκεκριμένου έργου είναι αυτό ακριβώς, ότι ενώ πηγαίνεις με μία πρόθεση για κάτι που είναι ερωτική, σωματική έλξη, τελικά είναι μοιραίο να μην αποφύγεις όλα τα υπόλοιπα.
Η συναισθηματική εμπλοκή είναι αναπόφευκτη σε οποιαδήποτε σχέση. Έτσι είναι η ζωή.

Στην ταινία οι άνθρωποι είναι δύο χαρακτήρες με τα προβλήματά τους, καθημερινοί και κάνουν ένα τολμηρό βήμα στη ζωή τους. Εσείς διατηρείτε τέτοιου είδους στοιχεία στους χαρακτήρες;
Ακολουθούμε ακριβώς την ταινία. Είναι δύο άνθρωποι που μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής. Είναι απολύτως αναγνωρίσιμοι, είναι δύο άνθρωποι που δεν ξέρουμε ούτε το όνομα, ούτε το επάγγελμά τους, ούτε την οικογενειακή τους κατάσταση. Δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως παρά αυτές τις δύο ώρες που βρίσκεται το ζευγάρι κάθε Πέμπτη σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού.

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ.