To 1966 o Σταύρος Στεφανίδης εγκαινιάζει το καφεζυθοπωλείο του στην Καλαμαριά. Το 1990 μετακομίζει στο Καραμπουρνάκι και δημιουργεί την ψαροταβέρνα «O Σταύρος» μαζί με τους δυο γιους του. Το 1999 η επιχείρηση επεκτείνεται και ακριβώς δίπλα λειτουργεί και το ψητοπωλείο της, σερβίροντας εκλεκτά κρεατικά της ώρας.

Σήμερα, ο Βασίλης, ο γιος του Σταύρου, παντρεύει τις δυο κουζίνες και δημιουργεί το «Σταύρος Ουζερί-Ταβέρνα» που για τα ψάρια και τα θαλασσινά του μιλάει ολόκληρη η περιοχή. Μια οικογενειακή επιχείρηση που κρατά ψηλά τις ιστορικές της αξίες, αλλά προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των εποχών και τις επιθυμίες της ελληνικής παρέας. Συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα του, μαγειρεύει φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα και δεν θα γίνουμε υπερβολικοί αν το χαρακτηρίσουμε ό,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε θάλασσα. Το μενού συμπληρώνουν δροσερές σαλάτες, ουζομεζέδες και θαλασσινά.

Ένα πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Μιλάμε για την ξακουστή ψαρόσουπα του Σταύρου, το πιάτο που συνδέει το χθες με το σήμερα και σερβίρεται στο τραπέζι σας μέσα στην κατσαρόλα, διατηρώντας όλη τη γεύση και τα συστατικά αναλλοίωτα.

Τα θαλασσινά που ξεχωρίσαμε

Εκτός από τα φρεσκότατα ελληνικά ψάρια από τη Χαλκιδική και τα φρέσκα καλαμάρια που ρίχνονται στη σχάρα ή στο τηγάνι, προτείνουμε να δοκιμάσετε σαγανάκια με γαρίδες, με μπακαλιάρο, με ουρίτσες ή και γαλέο, καθώς και το μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Συνοδευτικά και γλυκά

Σαγανάκια, ντολμαδάκια γιαλαντζί, λευκός ταραμάς, φέτα με σουσάμι και μέλι είναι μερικά μόνο από τα συνοδευτικά που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε να βάλετε στο τραπέζι σας.


Αυτό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει είναι τα γευστικά σπιτικά γλυκά που θα σας κεράσουν στο τέλος. Γαλακτομπούρεκο, ρεβανί, πολίτικο, σουφλέ σοκολάτας, χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι κάποιες από τις προτάσεις που προετοιμάζονται στην κουζίνα του και θα σας κακομάθουν.

Έλληνες παραγωγοί στην κάβα του

Εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα, αλλά και χύμα παραδοσιακά αποστάγματα από παραγωγό τσίπουρου στον Κολινδρό της Πιερίας θα γίνουν η ψυχή της παρέας. Τα κρασιά έρχονται κατευθείαν από τα βαρέλια Ελλήνων παραγωγών στα ποτήρια σας.

Ελάτε με την παρέα σας

Στο «Σταύρος Ουζερί-Ταβέρνα» έχει δημιουργηθεί από τους ιδιοκτήτες του ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον, ιδανικό για παρέες που τους αρέσει το καλό φαγητό, σε ένα σημείο με άνετο parking και με ποιότητα και σέρβις που επιβεβαιώνουν το value for money. Διαθέτει δωρεάν wi-fi και είναι κατάλληλο για οικογενειακές ή εταιρικές εκδηλώσεις, όπου διαμορφώνεται ειδικό μενού με χαρακτηριστικά μεγάλη ποικιλία επιλογών και φιλικές τιμές. Αξίζει την προσοχή σας.

Περιοχή
Ανατολικά (Σοφούλη)

Διεύθυνση
Αργοναυτών 19 & Βλάση Γαβριηλίδη

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Σάββατο:
12:00 – 00:30, Κυριακή: 12:00 – 18:30

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ biscotto MEMBERS CARD

biscotto members card
έκπτωση-παροχή

  • Έκπτωση 20% στον τελικό λογαριασμό από Δευτέρα έως Κυριακή, εξαιρουμένων εορτών και αργιών. Ισχύει για 1 έως 8 άτομα με την επίδειξη της κάρτας κατά την παραγγελία. Εξαιρούνται από την έκπτωση ειδικές προσφορές της επιχείρησης.
20%