Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2010, αν και η ιδέα μιας Swing μπάντας υπήρχε πολύ καιρό πριν στα πρώτα μέλη του συγκροτήματος.

Οι Speakeasies Swing Band έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο SwingALONICA τον Μάιο του 2010 στο Block33. Η επιτυχία της πρώτης τους εμφάνισης είχε ως αποτέλεσμα μια ακόμα συναυλία στο Block33 σε λιγότερο από ένα μήνα, αλλά και την συμμετοχή τους στο επόμενο πάρτυ της σχολής χορού “lindy hop Greece” (Swing n’ Swim) στον Αρμενιστή.

Από τότε έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στο Block33 και έχουν συνεργαστεί άλλες 2 φορές με το “lindy hop Greece” (SwingALONICA x-mas 2010 στο Principal Club Theater και Swing n’ Swim II). Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ μεταξύ άλλων στη γιορτή για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη έχουν εμφανιστεί στην Καβάλα, στα Ιωάννινα, στη Βέροια, στη Χαλκιδική και στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων έχουν παίξει μαζί με τους Αμερικανούς “Cherry Poppin’ Daddies” και τους Λιθουανούς “Rhythm Junkies”.

Οι Speakeasies Swing Band αποτελούνται από τους:
Κατερίνα Σισίννι – φωνητικά
Παναγιώτης Καρνούτσος – ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Νταλιάνης – ακουστική κιθάρα
Παναγιώτης Βουλγαράκης – κοντραμπάσο
Μανώλης Σταματιάδης – πιάνο
Ηλίας Γκίρμπας – κλαρινέτο & σαξόφωνο
Θάνος Αναγνωστόπουλος – βιολί
Στέλιος Κόιας – τύμπανα.

Info:
Σάββατο 12 Μαΐου
Αρχίζει: 21:30
Είσοδος: 6 €

ΓΑΙΑLIVE
Δόξης 5 & Σαλαμίνος Λαδάδικα
Τ: 2310513654