Η Εύη Περουλάκη είναι απο τον Βατόλακκο, ξεκίνησε – μεταξύ σοβαρού και αστείου – να πουλάει σουβλάκια και τώρα έχει ουρές από κόσμο που περιμένει να το γευτεί.

Είναι από τον Βατόλακκο, πήγε στην Αγγλία το 1997 σπουδάζοντας εκεί, και το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της όπως είπε η ίδια στο Flashnews.gr, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της.

Η Εύη Περουλάκη, με παρότρυνση του Άγγλου και φιλέλληνα συντρόφου της κατάφερε να «δημιουργεί» ουρές έξω από τον κινητό πάγκο της στα κεντρικά του Λονδίνου, με τον κόσμο να περιμένει να γευτεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό σουβλάκι και με την ίδια να δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την επιτυχία της.

Ένας βασικός παράγοντας που έφερε την αναγνώριση είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, μερικά εξ αυτών από τα Χανιά όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη,  καθώς και ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.

Πως ήρθε η ιδέα

Αυτός που έδωσε την ώθηση στην Εύη ήταν ο σύντροφος της, έχοντας γευτεί το σουβλάκι των Χανίων, αναρωτιόταν ο ίδιος πως σε μια πόλη όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, απουσίαζε το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού φαγητού. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια ελληνοκυπριακά εστιατόρια και σουβλατζίδικα αλλά σε λίγα από αυτά έβρισκες το αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.

Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από Ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα.

 

Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City , το Shoreditch, Victoria, Canary Wharf , νότιο και ανατολικό Λονδίνο.

Με το γλυκό χαμόγελο της η Εύη Περουλάκη ζεσταίνει το «μουντό»  Λονδίνο, προσελκύοντας πολύ κόσμο στο μαγαζί της, ανεξάρτητα από την καλή ποιότητα του φαγητού της.

 

 

Πως λειτουργεί.

Πρόκειται για έναν κινητό πάγκο (pop – up Food Stall) δεν έχει δηλαδή καθημερινή βάση αλλά μετακινείται από μάρκετ, σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο.

«Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας ενοίκιο βέβαιά στους διοργανωτές του μάρκετ.»

Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ 2014 ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ. ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΓΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΓΕ ΕΙΤΕ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΕΙΤΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΡΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ‘ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΜΕ’ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.»

Ποιο το κόστος και πόσα περίπου σουβλάκια πωλούνται την ημέρα

Πουλάμε αρκετά έτσι ώστε να καλύπτουμε τα υψηλά έξοδα του πάγκου (τα υλικά μας είναι Α ποιότητας και τα περισσότερα έρχονται από Ελλάδα, ενοίκιο και μισθούς Λονδίνου κτλ) και να έχουμε και εμείς εάν καλό βιοτικό επίπεδο. Τα σουβλάκια ξεκινάνε από £5.

Στην Ελλάδα της κρίσης, όπως μας λέει η κ.Περουλάκη δύσκολα θα γυρνούσε, ειδικά τώρα που έχει στήσει το Souvlaki Street με τόσο πολύ προσωπική εργασία και κόπο, και έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία.

Η αγάπη όμως για τα Χανιά είναι μεγάλη και προσπαθεί να τα επισκέπτεται κάθε χρόνο όπως μας λέει.

Πηγή: http://flashnews.gr