Πραγματικά, από τα κυρίως πιάτα που πλάι τους κάθε ορεκτικό νιώθει τόσο λίγο έστω και για να συνοδεύσει το φαγητό μας στο τραπέζι. Δοκιμασμένη εδώ και χρόνια η συνταγή μας. Σας την προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη…

Υλικά:
1 κιλό αγριογούρουνο
10 πατάτες μετρίου μεγέθους
30 κοκάρια (κρεμμυδάκια στιφάδου)
150 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
4 κ.σούπας πελτέ
1 κονκασέ
10 κόκκους μπαχάρι
2 κ.σούπας πιπέρι σε σπόρους
αλάτι
4 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας μας με κρύο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200, αντιστάσεις και αέρα. Στη γάστρα μας, τοποθετούμε περιμετρικά τις πατάτες και τα κρεμμύδια ολόκληρα. Στη μέση, το κρέας μας. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τσίπουρο με τον πελτέ, να γίνουν ένα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό μας και κάνουμε καλό μασάζ. Κλείνουμε με το καπάκι και φουρνίζουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.