Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μετά από τα ψώνια σας στο κέντρο να πάτε για κεραμική, γλυπτική και όχι μόνο; Στις πολλές βόλτες μου στο κέντρο ανακάλυψα έναν όμορφο χώρο στη Τσιμισκή στον οποίο μαθαίνετε να δημιουργείτε από ανθρώπους που αγαπάνε την τέχνη και είναι δεκτικοί να μοιραστούν τις γνώσεις τους και αυτά που αγαπούν με τους συνανθρώπους τους.

Αυτός ο χώρος είναι ο χώρος του πολιτιστικού συλλόγου Social Art. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και όταν ιδρύθηκε, πριν από πολλά χρόνια, ήταν γνωστός με την ονομασία Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάπτυξης Μακεδονίας-Θράκης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, οι οποίοι με πολλή αγάπη για την τέχνη και μεράκι, βάζουν το λιθαράκι τους στον πολιτισμό.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε

Στην ομάδα του συλλόγου μπορούν να ενταχθούν άτομα όλων των ηλικιών, τους οποίους διακρίνει η διάθεση για δημιουργία και η δίψα για μάθηση, με προσιτό κόστος μηνιαίας συνδρομής. Οι εγγραφές των μελών γίνονται στο χώρο του συλλόγου και ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση με την υπεύθυνη.

Τι θα παρακολουθήσετε

Με πολύ εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να ενταχθείτε σε προγράμματα εκμάθησης κεραμικής, πηλού, ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους, ντεκουπάζ για τους μικρούς μας φίλους, σεμινάρια αναπαλαίωσης αντικειμένων, μαθήματα κατασκευής κοσμημάτων, μουσικής και φωτογραφίας. Ακόμα, μπορείτε να συμμετέχετε στη δημιουργία θεατρικής ομάδας, που θα απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους. Στην πορεία του έτους, θα ανακοινωθούν όλα τα καινούργια προγράμματα που θα οργανώσει ο πολιτιστικός σύλλογος Social Art.

Σχετικά με τους διδάσκοντες, έμπειροι καθηγητές στο αντικείμενό τους αναλαμβάνουν την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων. Μαθήματα που χρειάζονται υλικά είτε τα αγοράζουν τα άτομα που παρακολουθούν το εκάστοτε μάθημα είτε προμηθεύεται ο καθηγητής τα υλικά και υπολογίζει το συνολικό κόστος. Για καθηγητές εκτός νομού που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σεμινάρια στον εν λόγω χώρο, προσφέρεται φιλοξενία με διανυκτέρευση εντός του συλλόγου.

Ο σύλλογος υποδέχεται τα μέλη του κάθε Δευτέρα με Παρασκευή, σε ώρες που θα ανακοινωθούν όταν θα συσταθούν τα τμήματα των μαθημάτων.

Τι άλλο θα βρείτε στον χώρο

Το Social Art στεγάζεται σε έναν καλαίσθητο χώρο στον 1ο Όροφο της οδού Τσιμισκή 117 και αποτελείται από το δωμάτιο υποδοχής και άλλα πέντε δωμάτια που φιλοξενούν τις διάφορες δράσεις και τα μαθήματα. Από την πρώτη στιγμή που θα τον επισκεφτείτε θα αισθανθείτε σαν να είστε σπίτι σας.

Σε μια περιήγηση στο χώρο θα συναντήσετε δανειστική βιβλιοθήκη, επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και ενήλικες, τηλεόραση, χώρο για καφέ και χυμό. Αλλά και χώρο για γυμναστική.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο μέρος διατίθεται για εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και παιδικά πάρτι κατόπιν συνεννόησης.

Η ξεχωριστή φιλοσοφία του Social Art

Ο μεγαλύτερος στόχος και προσωπική φιλοδοξία της υπεύθυνης του πολιτιστικού συλλόγου Social Art είναι να δημιουργηθεί ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος που θα προάγει τις τέχνες και τον πολιτισμό, θα αποτελεί σημείο συνάντησης και αναφοράς μεταξύ των μελών ακόμα και σε ώρες που δε θα υπάρχει κάποια προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Μια ανήσυχη, δημιουργική παρέα σας περιμένει στο κέντρο της πόλης, γνωρίστε τη!

Πληροφορίες

Περιοχή: Κέντρο
Διεύθυνση: Τσιμισκή 117, Θεσσαλονίκη