Το αυγό είναι ένα υλικό το οποίο έχει φανατικούς υποστηρικτές. Πολλοί το προτιμούν μαζί με το πρωινό τους και άλλοι σε πιάτα όταν θα βγουν σε κάποιο εστιατόριο. Υπάρχουν κι αυτοί βέβαια που θα μπορούσαν να το τρώνε όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι εκδοχές που μπορούμε να το φάμε είναι πολλές γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες διευθύνσεις όπου μπορούμε να απολαύσουμε το αυγό όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

Κουζήν

Δωδεκανήσου & Ολυμπίου Διαμαντή 26

Το ΚουΖήν είναι μία σχετικά νέα άφιξη στην πόλη και παραδίδει «μαθήματα» γκουρμέ street food και μία διαφορετική στάση ζωής με πρωταγωνίστριες τις βιολογικές πρώτες ύλες. Με γνώμονα την αγάπη, την ευεξία και τον σεβασμό προς τον ανθρώπινο οργανισμό μάς ξεναγεί σε έναν κόσμο υπέροχων γεύσεων. Βρίσκεται στη Δωδεκανήσου & Ολυμπίου Διαμαντή 26 και είναι πάντα έτοιμο να σε συστήσει στους εύγεστους συνδυασμούς του.

Το πρωινό σου αποκτά άλλη γεύση και νόημα, όταν απολαύσεις φρεσκοαλεσμένο καφέ ή φρεσκοστημένο χυμό φρούτων από το ΚουΖήν, σε συνδυασμό με μία δυναμωτική μπάρα ή κάποιο ευφάνταστο σνακ με αυγό που ετοιμάζουν κάθε πρωί ειδικά για εσένα που ξέρεις να επιλέγεις.

Brunchsin’

Παλαιών Πατρών Γερμανού 26

Το Brunchsin έχει αέρα ανανέωσης, καθώς στο μενού του προστέθηκαν νέες λαχταριστές επιλογές. Συγκεκριμένα, είναι δύο πιάτα με αυγά Benedict μέσα σε αφράτο ψωμάκι bagel.
Το ένα είναι με προσούτο και μαύρο σουσάμι και το άλλο είναι με σπανάκι και ολανδέζ πατζαριού. Οι ομελέτες μέσα σε κρέπα και τα scrambled μέσα σε ψωμάκι μπριός είναι δύο επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Thess Bao

Καλαποθάκη 3
Το πρώτο και κύριο γνώρισμα που διαφοροποιεί το Thess Bao είναι ότι τα δημοφιλή ψωμάκια ατμού είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται καθημερινά εντός του χώρου με ειδικό εξοπλισμό ώστε η ποιότητά τους να είναι πάντα σταθερή. Επίσης, είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά που έχουμε συνηθίσει ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός πλούσιου street food sandwich.
Το επόμενο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι γεύσεις που γεμίζουν τα αφράτα bao buns. Δεν είναι «ασιατικές», είναι γεύσεις τις ελληνικής κουζίνας με ένα δημιουργικό fusion άγγιγμα.
Οι πατάτες στο Thess Bao είναι ένα κεφάλαιο μόνες τους. Crushed Potatoes, που σημαίνει πατάτες baby που αφού βράσουν, τηγανίζονται για λίγο σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι είναι τρυφερές στο εσωτερικό, τραγανές εξωτερικά και έχουν ελαφρύτερη γεύση από τις κλασσικές τηγανιτές. Θα τις απολαύσετε με 9 διαφορετικούς τρόπους αφού και εδώ η ποικιλία σε σάλτσες, κρέμες και άλλα συνοδευτικά, όπως bacon και αυγό, δημιουργούν συνθέσεις που επίσης ανεβάζουν το επίπεδο του σερβιρίσματος της πατάτας. Κρέμα μπουγιουρντί, σάλτσα καρμπονάρα, μαγιονέζα βασιλικού ή μαύρης τρούφας είναι ενδεικτικές επιλογές.
Λεωφόρος Νίκης 55
Η παραλιακή της Θεσσαλονίκης είναι must επιλογή για να απολαύσεις τον καφέ σου σε συνδυασμό με ένα πλούσιο πρωινό, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού Κόλπου. Στη Λεωφόρο Νίκης 55 θα βρεις το Pepper, το οποίο έχει κερδίσει τους Θεσσαλονικείς για την ατμόσφαιρα, την εξυπηρέτηση και την τεράστια ποικιλία προϊόντων.
Από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι μπορείς να απολαύσεις το brunch σου, που πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής εξόδου. Στο Pepper θα βρεις γεύσεις που θα σε απογειώσουν με την πρώτη «καλημέρα». Από τη νέα κατηγορία Intermediate Plates επίλεξε το Beef Steak Breakfast το οποίο αποτελείται από παλαιωμένη Picanha, καπνιστά αυγά, πατάτα ογκρατέν και κέτσαπ μαύρης χειμωνιάτικης τρούφας. Μία εξήσου ενδιαφέρουσα και πολύ νόστιμη επιλογή είναι το Holstein με Iberico χοιρινό πανέ, αυγό bio και τσιμιτσούρι σως. Το Pepper-Backroom ειδικεύεται στην παλαίωση του μοσχαρίσου κρέατος από το 2017, στον χώρο του. Πλέον, υπάρχουν πιάτα με παλαιωμένα κρέατα και στο πρωινό – brunch. Η απόλαυση δεν σταματά εδώ. Δύο γλυκές λαχταριστές επιλογές είναι το Dopio Chocolate Soufflé και το Baba au rum – Flambe. Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

Φυσικά στον κατάλογο θα βρεις και τις πιο κλασικές επιλογές όπως pancakes, γλυκά και αλμυρά, ομελέτες, αυγά σε πολλές παραλλαγές, αφράτα sandwiches και πολλές ακόμα λιχουδιές που θα τις ανακαλύψεις από κοντά.

Backroom

Λεωφόρος Νίκης 55

Το Backroom, είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια όσων ξέρουν να απολαμβάνουν καλό και ποιοτικό κρέας σε premium εκδοχές. Μας καλωσορίζει σε έναν υπέροχο και μαγικό κόσμο γεμάτο αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας και της Αργεντινής. Το Backroom ειδικεύεται στις κοπές μοσχαρίσιου κρέατος αλλά και στην παλαίωση του. Στόχος του είναι να δώσει τη δική του ερμηνεία και μία νέα προσέγγιση στην Αργεντίνικη και Ιταλική κουζίνα. Υπόσχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση των δυο λαών.

Το μενού βασίζεται σε κορυφαίες πρώτες ύλες, βιολογικά προϊόντα όπως λαχανικά και αυγά, premium κοπές κρεάτων, εξειδίκευση στην ωρίμανση, φρέσκα ζυμαρικά και απολαυστικά επιδόρπια της ώρας. Δοκιμάστε την κρέπα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, λουσμένη από πραλίνα φουντουκιού!

Καθημερινά, από τις 10 το πρωί μπορείς να δοκιμάσεις στο Backroom επιλογές brunch, με πρωταγωνιστές το Beef Steak Breakfast αλλά και το Holstein. Δύο γλυκές λαχταριστές επιλογές είναι το Dopio Chocolate Souffléκαι το Baba au rum – Flambe. Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς! Φυσικά στον κατάλογο θα βρεις και τις πιο κλασικές επιλογές όπως pancakes, γλυκά και αλμυρά, ομελέτες, αυγά σε πολλές παραλλαγές, αφράτα toasts και πολλές ακόμα λιχουδιές που θα τις ανακαλύψεις από κοντά.

 

Ψητοπωλείο Σώστης

Βλάλη 23, Αγορά Καπάνι
Ο Σώστης άνοιξε τις πόρτες του ακριβώς πριν έναν χρόνο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ψητοπωλείο με διακόσμηση που ξυπνά μνήμες και παραδοσιακά πιάτα. Ατμόσφαιρα διαχρονική, συνυφασμένη με τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει γεύσεις και αρώματα, ενώ το φιλόξενο κλίμα και η άμεση εξυπηρέτηση ξεχωρίζουν.
Απολαύστε τα ζουμερά μπιφτεκάκια με χειροποίητη μουστάρδα, το φιλεταρισμένο συκώτι που σαν αυτό δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, πάπρικα από πιπεριές Φλωρίνης εξίσου απολαυστική, τις τραγανές πατάτες με δύο αυγά μάτια από πάνω που κάνουν τη διαφορά αλλά και την πανσέτα στα κάρβουνα που λιώνει στο στόμα. Από ορεκτικά μη παραλείψεις τους κολοκυθοκεφτέδες που σερβίρονται με σπιτικό τζατζίκι και από σαλάτες επέλεξε τον ντάκο, ο οποίος φτιάχνεται όπως ακριβώς τον τρώνε στην Κρήτη. Η γεύση στα πιάτα είναι διαφορετική και αυτό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Συνδύασε το φαγητό σου με τσίπουρο, μπύρα ή κρασί και η γεύση θα απογειωθεί.

ΛΕΜΑΡΓΚΟ

Mediterranean Cosmos, Εξωτερική Πλατεία

Ξεσκόνισαν βιβλία που θεωρήθηκαν χαμένα. Έψαξαν σε σκοτεινά υπόγεια και σοφίτες ξεχασμένες. Κυνήγησαν φωνές, σε νύχτες χωρίς φεγγάρι κι ανέμους που κουβαλούσαν αρώματα από άλλες εποχές. Κι ήρθε η στιγμή που νιώσαν έτοιμοι. Όλη η μαγεία της γεύσης, με ξόρκια νόστιμα και συνταγές μυστικές, χώρεσε σε μια κουζίνα. Και σε φωνάζει να τη δοκιμάσεις.

Η γαστρομαγεία μπλέχτηκε με γενναίες δόσεις κρεαλισμού κι έφτιαξαν ένα μέρος που προσφέρει, ξανά, μετά από χρόνια, την τελετουργία του καλού φαγητού. Το ΛΕΜΑΡΓΚΟ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα «Κλεμμένα Αυγά», αυγά μάτια πάνω σε τηγανιτές πατάτες σε μια μοντέρνα εκδοχή.

Η Κουζίνα της Γιαγιάς Σοφίας

Ελ. Βενιζέλου 55, κέντρο
Στην Κυρά Σόφη, στη Βενιζέλου, μάς περιμένει ένας ζεστός και φιλόξενος χώρου, όπου θα βρούμε προσεχτικά επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα, με την ποιότητα να έχει τον πρώτο λόγο.
Από τις 7 το πρωί ζυμώνουν και ψήνουν μέχρι τις 5 το απόγευμα όπου σερβίρουν την τελευταία τους πίτα. Στον χώρο τους θα απολαύσεις την αγαπημένη μας τυρόπιτα με αυγό μάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι, γαλατόπιτα με φρέσκιες φράουλες, σπανακοτυρόπιτα με πρόβειο γιαούρτι και πολλά ακόμα καλούδια, που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Happy Street Food

Ζεύξιδος 4

Η είσοδος στον αριθμό 4 στην οδό Ζεύξιδος στην καρδιά της πόλης κρύβει ένα μικρό, αλλά θαυματουργό Happy Street Food, το οποίο έχει ως στόχο να μας προσφέρει πολύ νόστιμες και ποιοτικές επιλογές  σε street food καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας.

Η απόλαυση ξεκινά από  το πρωί με επιλεγμένες υγιεινές  γεύσεις για πρωινό και brunch. Στο Happy Street Food θα βρείτε  ποικιλία από νόστιμα τοστ, scrambled eggs με μανιτάρια & μπέικον ή με ζαμπόν & cheddar sauce. Και φυσικά το English breakfast με τηγανιτά αυγά με μπέικον, κόκκινα φασόλια, λουκάνικα, ντομάτα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και βούτυρο. Για τους vegetarian και vegan προτείνουμε το εξαιρετικό τοστ με λευκά σπαράγγια και την jacket potato vegeterian. Φυσικά, μη ξεχάσετε να συνοδεύσετε το πρωινό σας με έναν ποιοτικό καφέ Costa Coffee ή φυσικό χυμό 100% ροδιού!

Ten

Mediterranean Cosmos

«Όλες οι γωνιές μας φτιάχτηκαν για να σ’ αρέσουν. Αλήθεια.» To Ten ξεκινά το παραμύθι του στο Mediterranean Cosmos, φέρνοντας κάτι φρέσκο στα δεδομένα της καθημερινότητας. Γιγάντιες γυάλινες επιφάνειες, παράθυρα στον κόσμο, πλάι στα νερά μιας πισίνας, με τη δροσιά που χρειαζόσουν, και μια αυλή να απλώνεται μπροστά του, για να ταξιδεύει τη ματιά σου. Το Ten είναι εδώ, για να ικανοποιήσει όλες σου τις ανάγκες.

Το νέο Brunch Menu του TEN ήρθε να δώσει νόημα στις Κυριάκες σου και έχει πολλές επιλογές, όπου πρωταγωνιστής είναι το αυγό όπως scrambled croissant (αυγά σκραμπλ μέσα σε κρουασάν βουτύρου με μπέικον, σάλτσα ντομάτας και φέτα), salty pancake (pancake με cheddar, bacon, japanese mayo, τομάτα, τηγανιτό αυγό και ρόκα), greek omelette (ομελέτα με πιπεριές, ελιές, μους φέτας και φρέσκια ρίγανη, ψωμάκι ολικής και φρέσκια σαλάτα) και classic omelette (ομελέτα με γαλοπούλα, μανιτάρια, καλαμπόκι, πιπεριά, ψωμάκι ολικής και φρέσκια σαλάτα).

The Caravan B&B

Ρεμπέλου 1

Το The Caravan συστήθηκε πριν από 7 χρόνια στο κοινό της Θεσσαλονίκης και κάθε χρόνο αποτελεί μία φρέσκια επιλογή για να περάσεις ανέμελες στιγμές με όλη τη σημασία τους. Μπορείς να απολαύσεις καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00 εμπνευσμένες επιλογές brunch, τις οποίες έχει επιμεληθεί ο σεφ του Extravaganza, Αντώνης Μουστάκης.

Φυσικά δε γίνεται να μη σου προτείνουμε κάποια από τα πιο λαχταριστά πιάτα που θα βρεις. Το «πάντρεμα» της ελληνικής κουζίνας με νέες πινελιές, δίνουν έξτρα ένταση στο brunch σου. Παραδοσιακή σπανακόπιτα, αυγόφετα από τσουρέκι, παραδοσιακό φύλλο περέκ, μπουγάτσα από αυγόφετα και πολλές ακόμη επιλογές για κάθε γούστο, ενώ στο μενού περιλαμβάνονται vegan & vegetarian πιάτα.

Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο

Αγ. Δημητρίου 159Α

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών έχει δημιουργηθεί ένα εστιατόριο με άποψη για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με αισθητική αρμονική με τον ιδιαίτερο χώρο ενός Ιδρύματος αφιερωμένου στη σύγχρονη τέχνη και με τη θέληση να φροντίσει για τη γαστρονομική απόλαυση που συνοδεύεται και μία άρτια λίστα κρασιών και μία cocktail list που προσαρμόζεται στις τάσεις της εποχής.

Η ποικιλία των προϊόντων της Ελληνικής Γης είναι αυτή που δίνει το στίγμα για ένα μενού όπου οι αγαπημένες γεύσεις συναντούν τους δημιουργικούς συνδυασμούς των υλικών. Εξερευνώντας το μενού βλέπουμε πολλές επιλογές, όπου ο πρωταγωνιστής είναι το αυγό όπως ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο πρασάτο, μηζηθρόπιτα Σφακιανή με τηγανητό αυγό και πεϊνιρλί με αυγό και κρέμα πορτσίνι.

Το Στέκι Steakhouse

Παύλου Μελά 9

Στον Τρίλοφο, στην οδό Παύλου Μελά 9, μπορεί κανείς να βρει ένα μέρος που κλείνει μέσα του όλες τις απολαύσεις γύρω από τον κόσμο του κρέατος. Το Στέκι SteakHouse χαρίζει εδώ και χρόνια στιγμές γευστικής ευχαρίστησης μέσα σε έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή που θα καθίσεις στα τραπέζια του θα σε κάνει να αισθανθείς οικεία. Η ιστορία του είναι γεμάτη μεράκι που περνάει από γενιά σε γενιά για να φτάσει σήμερα στο σημείο να αποτελεί έναν από τα must σημεία για τους λάτρεις του κρέατος στη Θεσσαλονίκη.

Τα πιάτα που ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις του κόσμου είναι οι μπριζόλες, το γεμιστό μπιφτέκι και το μοσχαρίσιο συκώτι, η γεύση των οποίων θα σας συντροφεύει ακόμη και όταν φύγετε. Παράλληλα, μια μεγάλη λίστα κρασιών, με περισσότερες από 150 ετικέτες, από όλη την Ελλάδα και τον παγκόσμιο αμπελώνα, οι οποίες έχουν επιλεχθεί με βάση το σωστό food and wine pairing, θα συνοδεύσει τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε με τον καλύτερο τρόπο.