Από το teaser που είχε κυκλοφορήσει στο φινάλε του 2020, είχε φανεί ότι το Shadow and Bone του Netflix είναι μια σειρά που μπορεί να κατακτήσει τον θεατή και να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, όπως οι σειρές στην προ covid εποχή.

Ξέρετε, τότε που δεν βλέπαμε μια σειρά αναγκαστικά γιατί ήταν η μοναδική μας επιλογή. Τότε που δεν είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο Netflix και το Survivor ή τη Φάρμα.

Το Shadow and Bone είναι στη βάση του και στα υλικά του μια τέτοια σειρά, απ΄αυτές που θα τις δεις όχι ως παθητικός δέκτης, μα ως συμμετέχων συναισθηματικά.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου trailer που μας δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς θα αποτυπωθεί ο κόσμος του μυθιστορήματος της Λάι Μπαρντούγο, το πρώτο από την τριλογία της Grisha, ενώ συνολικά το σύμπαν της ιστορίας περιλαμβάνει και ακόμα δύο διλογίες, κάτι που σημαίνει πως αν η πρώτη σεζόν ανταποκριθεί στις αντίστοιχες του Witcher προσδοκίες, δεν θα είναι απίθανο να μας κρατήσει συντροφιά το grishaverse για κάμποσα χρόνια.

Βέβαια, το Shadow and Bone είναι μια πιο ρηξικέλευθη και τολμηρή προσπάθεια, αφού θα συνδυάσει την υπόθεση του πρώτου της τριλογίας με την ιστορία της διλογίας Six of Crows. Πρόκειται για δύο ιστορίες που στο timeline της μυθολογίας τοποθετούνται πολλά χρόνια μακριά η μία από την άλλη.

Από τη μία έχουμε την Αλίνα Στάρκοφ που θα κληθεί να σώσει την πατρίδα της, τη μαγική αλλά ξεπεσμένη πόλη της Ράβκα. Η Αλίνα είναι ένα πλάσμα ευλογημένο από τη μοίρα, αφού είναι Sun Summoner, μπορεί δηλαδή να συγκεντρώσει μέσα της τις ιδιότητες του ήλιου, να εκπέμψει δηλαδή φως και έντονη θερμότητα. Αυτό θα της χρειαστεί, καθώς θα βρεθεί απέναντι στον Darkling, τον δαμαστή του σκότους.

Η Αλίνα δεν έχει ιδέα πώς δαμάζεται η δύναμη που διαθέτει και γι΄αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για το Σκοτάδι, για τη Σκιά, κάτι που θα επιτρέψει στο δεύτερο να της παρουσιαστεί ώς σύμμαχος και να την παραπλανήσει θέτοντας την σε αδράνεια.

Από την άλλη μια ομάδα παιδιών που ζουν στο δρόμο τα οποία θα επιχειρήσουν μια άκρως επικίνδυνη ληστεία. Κι όχι απαραίτητα ληστεία υλικού πράγματος

Το πώς ενώνει αυτές τις δύο ιστορίες ο δημιουργός Έρικ Χαϊσερέρ (Arrival, Bird Box) είναι κάτι που θα το δούμε σε αυτή την πρώτη σεζόν που κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου και θα αποτελέσει ουσιαστικά μια παρουσίαση του κόσμου της Ράβκα και των χαρακτήρων με τρόπο που θα θυμίζει σε πολλά το Witcher και εννοείται στη διαπλοκή του χρόνου από το παρόν στο παρελθόν και στο μέλλον.

Το εξίσου θετικό σε αυτή τη σειρά είναι ότι τέτοιου είδους μυθολογίες έχουν ανάγκη από πρόσωπα που δεν είναι γνωστά και δε μπορούν να υπερκαλύψουν το ρόλο ή την ιστορία. Γι΄αυτό ο μόνος που γνωρίζει ο θεατής για τα καλά είναι ο Μπεν Μπαρνς από το Punisher και το Narnia’s Chronicles μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: menshouse.gr