Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι, αναζητάμε πάντα στις εξόδους μας τους καταλόγους με τα cocktails. Κλασικά, γεμάτα αρώματα, εξωτικά, φρουτένια, cocktails φτιαγμένα με μυστικές συνταγές. Παρακάτω, προτείνουμε 4+1 σημεία στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσετε ευφάνταστα cocktails, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και τη διάθεσή σας.

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

«Casablanca Social Club»

Βασ. Όλγας 18

Είναι ένα από τα ωραιότερα bar της Ελλάδας και είναι στη Θεσσαλονίκη. Στη Βασ. Όλγας 18 η Βίλλα Μιχαηλίδη, ένα ιστορικό κτίριο της πόλης, έχει μεταμορφωθεί με απόλυτο σεβασμό σε ένα all day café-bar που αμέσως έγινε θέμα συζήτησης στα media και τις παρέες της πόλης.

Οι άνθρωποι του Cassablanca Social Club σάς προτρέπουν να είστε ο εαυτός σας γιατί έτσι θα ζήσετε την πραγματική εμπειρία όλες τις ώρες είτε απολαμβάνετε τον καφέ σας είτε το κρασί, τα ιδιαίτερα cocktails ή ένα σπάνιο απόσταγμα.


«Moi lounge bar»

Λ. Παπανικολάου 134, Πεύκα

Με Γαλλική ατμόσφαιρα και εκλεπτυσμένη αισθητική, το Moi Lounge Bar, αποτελεί την ιδανική πρόταση για έξοδο μακριά από το κέντρο.

Οι λάτρεις των cocktails το τοποθετούν ψηλά στη λίστα τους και όχι άδικα. Κοσμοπολίτικα, αρωματικά και πολύ γευστικά καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Θα βρείτε signature cocktails, «πειραγμένα» κλασικά, καθώς και προτάσεις των έμπειρων bartender, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.


TGI Fridays™

Mediterranean Cosmos
Πλατεία Αριστοτέλους 3

Έρχεται από τη Τζαμάικα και είναι έκφραση για κάποιον που αγαπάς ή κάτι που είναι πολύ ωραίο. Στα TGI Fridays™ η έκφραση αυτή μετατρέπεται σε γεύσεις και cocktails με χαρακτήρα Καραϊβικής.


«The Bar LAB SKG»

Νικολάου Πλαστήρα & Μυστακίδου 2

Όπως σε ένα πραγματικό εργαστήριο, έτσι κι εδώ, συνεργάζονται πολλά “στοιχεία” προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή χημική ένωση. Στην περίπτωση του The Bar LAB,  στόχος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας fine drinking.

Σχετικά με τα cocktails, η κατάσταση έχει περάσει σε επιστημονικό επίπεδο. Ξεχάστε τους έτοιμους πουρέδες φρούτων και την απλή ζάχαρη. Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: οι φράουλες που συνυπάρχουν στα cocktails με ρούμι μαγειρεύονται με τη μέθοδο sous vide σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα, αφήνοντας όλα τα αρώματα και την ουσία τους και μετά αποσύρονται για να μην προσβάλλουν τη διαύγεια του ποτού.

Άλλα υλικά ακολουθούν τη διαδικασία του infusion (έκχυση) και παραμένουν στο μείγμα 5-6 μέρες μέχρι να βρουν τον δρόμο τους στα cocktail mixes. Τα σιρόπια αμυγδάλου, βανίλιας, ginger κ.ά. φτιάχνονται στο εργαστήριο του μπαρ για την απόδοση της επιθυμητής γεύσης και ποιότητας. Από την παρασκευή μέχρι τον τρόπο σερβιρίσματος όλα ετοιμάζονται σωστά και μελετημένα.


«Manoir»

Κατούνη 31

Το Manoir αποτελεί αγαπημένο προορισμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έρχεται με ένα και μοναδικό σκοπό: να ξεκλειδώσει τα πιο κρυφά μυστικά μας. Η καλαισθησία στη διακόσμηση, σε συνδυασμό με την καλή μουσική και τον όμορφο κόσμο που το προτιμά, το βάζουν ψηλά στις προτιμήσεις μας.

Το ξεχωριστό αυτό café – bar, το οποίο έχει γίνει ένα από τα πιο hot spot της Θεσσαλονίκης από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, σερβίρει από νωρίς γευστικό καφέ και αγαπημένα ροφήματα, ενώ όσο η ώρα προχωρά δοκιμάζουμε επιλεγμένη λίστα κρασιών, ποτά καθώς και αυθεντικά cocktails σερβιρισμένα με τον σωστό τρόπο από το εξειδικευμένο προσωπικό.