Το έλεγα και δεν το πίστευαν… Από τις καλύτερες σαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε, είναι αυτή! Όσπρια, λαχανικά και ελαιόλαδο. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε…

Υλικά:
500 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
μαιντανός ψιλοκομμένος
2-3 πιπεριές Φλωρίνης, ψητές και ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Ενώστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε να «βραχούν» τα ρεβύθια μας από το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Αν θέλετε να έχετε πιο έντονη γεύση στη σαλάτα μας, μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και έπειτα να την σερβίρετε. Μπορεί να αποτελέσει το κυρίως γεύμα σας, την γαρνιτούρα για ψητό κοτόπουλο ή ψάρι, όπως επίσης και έναν από τους μεζέδες για τσίπουρο ή κρασάκι.