Μία νέα άφιξη στην γαστρονομική ζωή της Θεσσαλονίκης μόλις προστέθηκε. Το team της επιτυχημένης ομάδας των «Κεφτέδων» φόρεσε τα καλά του, πείραξε τις γεύσεις του και είναι πάλι έτοιμο να σας υποδεχτεί φωνάζοντας sagapo.

Η κουζίνα

Η Σωσώ Τσάκωνα (Executive chef) σε συνεργασία με τον Χρόνη Μοσχάκη (Chef de Cuisine) δημιούργησαν μία πολυποίκιλη κουζίνα με βάση την Μεσογειακή διατροφή και απόλυτο σεβασμό προς την πρώτη ύλη. Πιάτα που συνδυάζουν αρμονικά έντονες και απαλές γεύσεις,  υφές και αρώματα. Οι επιλογές ξεκινάνε με γευστικά ποτήρια πρωϊνού, όπως μας τα έφτιαχνε η γιαγιά, εναλλάσσονται με φρέσκιες, δημιουργικές σαλάτες και ολοκληρώνονται με ζουμερά πιάτα της ώρας. Μία κουζίνα που δεν φοβάται να παίξει τόσο με το τηγανητό όσο και με το ψητό. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για το πιάτο ημέρας.

Signature πιάτα: Angus Burger σε άρτο Ζέας, Kebab, κεφτεδάκια, φιλέτο γλώσσας, ταλιάτα μόσχου, συκώτι με θυμάρι, στακάτα αυγά με σπανάκι

 

Κάβα

Στην κάβα θα ανακαλύψετε εκλεκτές ετικέτες κρασιού, διαλεγμένες από τα καλύτερα Ελληνικά οινοποιία, μοναδικά cocktails και αποστάγματα για να συνοδεύσετε το φαγητό σας ή απλά να χαλαρώσετε υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών μας.

 

Ο χώρος

Με γνώμονα το σεβασμό σε ένα από τα ωραιότερα διατηρητέα νεοκλασικά της Θεσσαλονίκης, ο χώρος του εστιατορίου sagapo επί της Βογατσικού 4 ανακαινίστηκε πλήρως για να αποπνέει μία μοναδική αίσθηση άνεσης και οικειότητας όλη την ημέρα. Ο εξωτερικός χώρος διαχωρίστηκε στα 2 δημιουργώντας ένα στεγασμένο χώρο χαλάρωσης με αλάνγκ αλάνγκ και τροπικό κάθετο κήπο, ενώ στην κυρία πρόσοψη συνδυάστηκαν δύο εμβληματικοί πίνακες ενός σκύλου και μίας γάτας (μην φοβάστε αγαπιούνται απόλυτα). Ανθοφόρα και μεσογειακά δέντρα προσφέρουν σκίαση στα τραπέζια του εστιατορίου προσθέτοντας μία επιπλέον πινελιά φρεσκάδας.  Στο εσωτερικό ο συνδυασμός χαμηλού φωτισμού με την οροφή επενδυμένη με φτέρες.  καθώς και τα μπάνια σε φλοράλ διάθεση, συμβάλουν στη ενίσχυση του sagapo δίχως όρια. Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του έργου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η εταιρεία Spacegreen.

 

Τιμές

15 – 20 ευρώ ανά άτομο (χωρίς ποτό)

sagapo: «αγαπηθείτε υπεύθυνα»

«Aγαπάμε τα κορίτσια. αγαπάμε τα αγόρια. αγαπάμε τα αγόρια που ταΐζουν τα κορίτσια στο στόμα. αγαπάμε το στόμα που πλημμυρίζει ηδονή. αγαπάμε την ηδονή που πηγάζει από γεύσεις. αγαπάμε τις γεύσεις που δημιουργούνται από καλά κρυμμένες πρώτες ύλες. αγαπάμε τις πρώτες ύλες που συνοδεύονται με εκλεκτά ποτά. αγαπάμε τα ποτά που πυροδοτούν το «ταξίδι». αγαπάμε το «ταξίδι» που μας οδηγεί στο άγνωστο. αγαπάμε το άγνωστο κι ας μας λένε τον καφέ. αγαπάμε τον καφέ που μας κρατάει πάντα ξύπνιους… στο sagapo δεν κοιμόμαστε ποτέ για να σας προσφέρουμε αυτό το κάτι που πάντα σας λείπει. αγαπηθείτε υπεύθυνα»

Facebook: facebook.com/sagapo.skg
Instagram: sagapo_skg
Email: [email protected]

 

Λειτουργία: 10:00 με 1:00 καθημερινά

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Βογατσικού 4, Μητρόπολη, Θεσσαλονίκη