Σε άσχημο χρονικό σημείο η Ryanair υπενθύμισε ότι θα προβεί σε αλλαγές στην πολιτική παράδοσης αποσκευών των επιβατών. Με μία απεργία  πιλότων της εταιρείας να αιωρείται την περίοδο των γιορτών (σ.σ. ήδη έχει ανακοινωθεί για τις 20 Δεκεμβρίου χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνέπειες) φαίνεται να μπαίνει σε μία ιδιαίτερη θερμή περίοδο που σίγουρα στο Δουβλίνο απεύχονται να φτάσει στα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Τι θα ισχύει πλέον;

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία από εκείνη την ημερομηνία: Μόνο οι επιβάτες με Προτεραιότητα Επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των επιβατών με ναύλους Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα.  Η προτεραιότητα επιβίβασης μπορεί να προσκομιστεί έναντι 5 ευρώ την ώρα της κράτησης ή να προστεθεί στην κράτηση έως και μία ώρα πριν την ώρα αναχώρησης έναντι 6 ευρώ. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα) θα μπορούν να μεταφέρουνε μόνο μία μικρή χειραποσκευή στην καμπίνα, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης, δωρεάν.

 

Παράλληλα η νέα πολιτική αποσκευών της Ryanair, συμπεριλαμβάνει μειωμένες χρεώσεις για παραδοτέες αποσκευές (από 35€ σε 25€) και αυξημένο μέγιστο περιθώριο κιλών από 15 σε 20 κιλά.