Έχεις και εσύ αυτή την καρέκλα που δε μπορεί να κάτσει κανείς πάνω της γιατί είναι γεμάτη ρούχα τα οποία βαριέσαι να διπλώσεις; Ε, σε λίγα χρόνια, θα μπορείς να τη θεωρήσεις παρελθόν.

Πότε;

Πριν από λίγες μέρες στην έκθεση τεχνολογίας CES που έλαβε χώρα στο Las Vegas, ο εφευρέτης Shin Sakane αποκάλυψε πως το πρώτο ρομπότ που διπλώνει ρούχα είναι γεγονός. Φέρει το όνομα Laundroid και θα κυκλοφορήσει σε περίπου δύο μήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως το το συγκεκριμένο project βρισκόταν σε στάδιο ανάπτυξης για λίγο περισσότερο από μία δεκαετία.

Τι κάνει;

Για του λόγου το αληθές, το συγκεκριμένο ρομπότ χρειάζεται περίπου 12 λεπτά για να διπλώσει ένα μόνο t-shirt, έχει χωρητικότητα 30-40 ρούχων, και προφανώς δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει ένα μέσο πορτοφόλι. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δε δίστασαν να προ-παραγγείλουν το μηχάνημα πριν προλάβει καν να κυκλοφορήσει.

Αρκετές εταιρείες συμπεριλαμβανόμενης και της Panasonic, έχουν κάνει επενδύσεις του ύψους των 60 εκ. δολαρίων πιστεύοντας ότι το project έχει προοπτικές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ