REWORKS 2016
INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL & REWORKS AGORA – FORUM OF PROJECTS & IDEAS

14-18 SEPTEMBER THESSALONIKI
GREECE

18 ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ
REWORKS

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks.
Τρείς λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή!

Tο πρόγραμμα του Reworks εμπλουτίζεται με νέες προσθήκες και καλλιτέχνες που κάνουν τη φετινή διοργάνωση ακόμη πιο συναρπαστική και την προσμονή ακόμη μεγαλύτερη! Kοντά στους Maceo Plex, Solomun, Ben Klock, Mano Le Tough, GusGus, WhoMadeWho, Agoria, Κiasmos, KiNK κ.α προστίθενται 18 ακόμη καλλιτέχνες ανεβάζοντας τον αριθμό συμμετεχόντων στο φετινό Reworks.

Τι θα δούμε και πότε!

14/9 – Reworks Agora : Ομιλίες – συζητήσεις – Εργαστήρια – Προβολές
2 Συναυλίες: Federico Albanese & Lambert / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

15/9 – Reworks in Concert with Monika + more TBA / Block33

16/9 – Free stage 17.00 – 23.00 Kέντρο Θεσσαλονίκης
Reworks 1η Νύχτα 23.00 – 07.00 Block 33

Ben Klock, Mano Le Tough, Mind Against, Anja Schneider, Kobosil, Machki, Tanchevski, Senka, Undertone

17/9 – Reworks 2η Νυχτα 19.30 – 07.30 MYLOS Complex

Solomun, Maceo Plex, Kiasmos, KiNK, GusGus, WhoMadeWho, Agoria, Michael Mayer, Fjaak, Sefton, Shall Ocin, Alex Banks, Cid Rim, Clara Moto, Ison, Larry Gus, Mr.Statik, G-Ha, Gioumourtzina, Fantastikoi Hxoi, Tendts, Eddoh, Jan Nemecek, Mr.Statik, George Adi, And.id

18/9 – Reworks closing day THE MET 16.00 – 00.00

David August, Andreas Athineos + Secret Guest

18 νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του Reworks
To Reworks με χαρά ανακοινώνει 18 νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του. Από την υπέροχη Monika, που επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη, ως τη συνεργασία στο πλαίσιο του «We Are Europe» με 2 πολύ σημαντικά φεστιβάλ «Elevate» & «Resonate» παρουσιάζοντας τους Cid Rim, Clara Moto και Jan Nemecek. Στο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί και μια επιλεγμένη λίστα από ανερχόμενους καλλιτέχνες, που θα μας απασχολήσουν σοβαρά στο μέλλον, όπως οι Fjaak, G-Ha και Alex Banks. Kοντά μας και η ομάδα Pollux με τους Tanchevski και Machki. Επίσης, μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών προστίθεται στο πρόγραμμα του φετινού Reworks με τους Fantastikoi Hxoi, Gioumourtzina, Tendts, Eddoh, Nino Santos & Lightem, Undertone, ArKI, Andreas Athineos, Viton και Actor One. Όλα αυτά τα ονόματα ολοκληρώνουν το ήδη πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Το καλύτερο live act της χρονιάς σύμφωνα με το Resident Advisor KiNK, οι πολυσυζητημένοι Maceo Plex & Solomun, οι GusGus από το Ρέυκιαβικ και ο θρύλος της γερμανικής techno Βen Klock θα είναι μαζί μας, καθώς επίσης και καλλιτέχνες που έχουν απασχολήσει τη διεθνή μουσική σκηνή, όπως ο Ιρλανδός Mano Le Tough, οι Δανοί WhoMadeWho, ο Agoria, οι Mind Against, η εκλεκτική Anja Schneider και φυσικά, ο ιδρυτής της Kompakt Records Michael Mayer.

Παρουσίαση νέων καλλιτεχνών
Το Reworks πιστό στην παρουσίαση ανερχόμενων καλλιτεχνών, παρουσιάζει και φέτος πληθώρα ανερχόμενων ονομάτων, από την Ελλάδα και όχι μόνο. Alex Banks, Fjaak & Sefton και Shall Ocin έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη αίσθηση διεθνώς και θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Στο φετινό Reworks θα παρουσιάσουν ειδικά σετ. Παράλληλα, οι Mr Statik, Fantastikoi Hxoi, Actor One, Tendts και SEHKA με κυκλοφορίες σε labels της Ελλάδας και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά τη δική τους μουσική προσέγγιση. Τέλος, η σκηνή της Θεσσαλονίκης θα έχει παρουσία με τους ArKI, Undertone, Eddoh, Andreas Athineos κ.α.

Το line-up του φετινού Reworks 2016 μέχρι στιγμής:
Agoria (Innervisions, FR)
Alex Banks (50Weapons, UK)
And.id (Mobilee / NON, GR)
Andreas Athineos (NON, GR)
Anja Schneider (Mobilee / GER)
ArKI (NON, GR)
Ben Klock (Klockworks / Osgut Ton, GER)
Cid Rim (LuckyMe / Affine recs, AT)
Clara Moto (Infine, AT)
David August (Counter, GER)
Fantastikoi Hxoi (GR)
Federico Albanese (Denovali, IT)
Fjaak (50Weapons, GER)
G-Ha (Sunkissed, NOR)
George Adi (NON / Shift Digital Audio, GR)
Giorgos Ploumis (GR)
Gioumourtzina (Inner Ear, GR)
GusGus (Kompakt, IS)
Ison / Actor One (NON/Noir Music, GR)
Jan Nemecek (Norbu, SRB)
Jojo Angel (Daylight Robery Records, GR)
Kiasmos (Erased Tapes, IS)
KiNK (Rush Hour / Ovum, BG)
Kobosil (Ostgut Ton, GER)
Lambert (Staatsakt, GER)
Larry Gus (DFA, GR)
Maceo Plex (Ellum, USA)
Machki (Pollux, FYR)
Mano Le Tough (Maeve, Ireland)
Michael Mayer (Kompakt, GER)
Mind Against (Life+Death, IT)
Monika (Other recs, GR)
Mr.Statik (Amam, GR)
Nino Santos & Lightem (Genial, GR)
Sefton (Ellum, ARG)
Senka (NON / Labrynth, GR)
Shall Ocin (Ellum, ARG)
Solomun (Diynamic, HR)
Tanchevski (Pollux, FYR)
Tendts (Fair Weather, GR)
Undertone (C.quence, GR)
Viton (Playground, GR)
WhoMadeWho (Darup Associates, DNK)

REWORKS AGORA / 14 Σεπτεμβρίου

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το Reworks. To φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμα της ετήσιας δράσης του ένα πολυδύναμο και διαθεματικό forum με διεθνή απήχηση, στο οποίο θα παρουσιαστούν ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Eργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, θα λάβουν χώρα με στόχο να εμπνεύσουν ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη τους στην Ελλάδα.

Νέες Συνεργασίες

Mε αφετηρία το 2016, το Reworks συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα We are Europe, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε 8 μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Στο We are Europe, 8 καταξιώμένα μουσικά φεστιβάλ από 8 διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συνδημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών – πολιτιστικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη. Περισσότερα ονόματα καλλιτεχνών, δράσεις και συνεργασίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 12η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες από τις 14 μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

We Define our Future

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό. Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

Προπώληση εισιτηρίων:

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων:

Εισιτήριο τριημέρου (16,17 & 18.9.2016): 60 ευρώ (περιορισμένος αριθμός)

Reworks Agora
Εισιτήριο ημέρας (14.9.2016): 10 ευρώ (περιορισμένος αριθμός) / 5 ευρώ Φοιτητικό – Μαθητικό- Kάρτα ανέργων

Reworks in Concert
Εισιτήριο ημέρας (15.9.2016): 10 ευρώ προπώληση (περιορισμένος αριθμός)

Εισιτήριο ημέρας (16.9.2016): 17 ευρώ προπώληση

Εισιτήριο Ημέρας (17.9.2016): 25 ευρώ προπώληση (πρώτη έκδοση) / 30 ευρώ

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.reworks.gr