24 – 28 Μαϊου 2017, Λυών, Γαλλία

Το Reworks Festival θα βρεθεί στην Λυών, προσκεκλημένο ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, το Nuits Sonores, και θα επιμεληθεί το πρόγραμμα της έναρξης του φεστιβάλ, την 3η και 4η νύχτα του κύριου προγράμματος και την ημέρα λήξης του φεστιβάλ, με ένα line-up που μέχρι τώρα ήταν μυστικό και τα εισιτήρια του να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Το Nuits Sonores, με 150.000 επισκέπτες σε κάθε του έκδοση, γιορτάζει φέτος την επέτειο των 15 χρόνων του και το Reworks θα είναι εκεί μεταφέροντας στην Γαλλία και στο Nuits Sonores μέρος της φιλοσοφίας του.

Τι θα δούμε εκεί
Το Reworks θα παρουσιάσει ένα ευρύ μουσικό φάσμα ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, ανάμεσα τους το no1 live act στον κόσμο, KiNK και τον 4o καλύτερο DJ στον κόσμο σύμφωνα με το Resident Advisor, Μaceo Plex. Επιπλέον το Reworks παρουσιάζει το ένα μισό των Moderat, τους Modeselektor από το Βερολίνο, τον Floating points από την Αγγλία και τον Lord of Isles από την Σκωτία εκπροσωπώντας τη νέα Βρετανική σκηνή, και τον Soichi Terada, μια από τις ηγετικές φιγούρες της Ιαπωνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Παράλληλα, το Reworks, φέρνει στην Γαλλία ένα ακόμα όνομα που παρουσιάστηκε στο περσινό Reworks αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο λόγος για τους Mind Against από την Ιταλία. Τέλος, το Reworks εξάγει την Ελληνική σκηνή με 2 εμφανίσεις. Από την Aθήνα ο Anatolian Weapons θα παρουσιάσει την μουσική του σε ένα live, ενώ ο Ison θα παρουσιάσει ένα ειδικό σετ βασισμένο σε ambient και πειραματικές φόρμες συμπεριλαμβάνοντας έργο Ελλήνων καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιρειών.

Το Reworks Agora προσκεκλημένο του European Lab forum
Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, το Reworks Agora, το φόρουμ του Reworks επιμελείται με τη σειρά του μέρος των πάνελ του European Lab, φόρουμ του Nuits Sonores. Προσκαλεί στη Λυών την Πέμπτη 25 Μαϊου τον δημοσιογράφο και συντάκτη της Καθημερινής, Πέτρο Παπακωνσταντίνου σε μια συζήτηση με τον Γάλλο δημοσιογράφο Pierre Haski γύρω από το μέλλον της Ευρώπης και του κοινού Ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Παράλληλα, το Reworks Agora παρουσιάζει την Κωνσταντίνα Καρύδη του 100 Resilient Cities η οποία μαζί με τον Romain Dichampt της Ashoka και τον Cédric Claquin του 1D Lab θα μιλήσουν για τις νέες μορφές καινοτομίας, περισσότερο τοπικά προσδιορισμένες και κοινωνικά ευαισθητοποιημένες. Επιπλέον προσκαλεί την Πέγκυ Τσολακάκη του Eleusis2021, η οποία θα μιλήσει για τις πόλεις του μέλλοντος με τον Simon Laisney και τον Yvan Detraz αρχιτέκτονα και ιδρυτή του Bruit du frigo. Παράλληλα, το Reworks Agora επιμελείται μαζί με το TodaysArt και το εργαστήριο RIOT IN THE MATRIX όπου θα παρουσιαστούν μερικές από τις πιο πρωτοποριακές εξελίξεις στον τομέα της επαναστατικής επικοινωνίας, της ταυτότητας του χρήστη και της τεχνολογίας blockchain.

 

We are Europe
Το Reworks είναι βασικός εταίρος του Ευρωπαικού Προγράμματος “We are Europe”, στο οποίο συμμετέχουν 8 κεντρικά φεστιβάλ της Ευρώπης και στόχο έχει τον ανασχεδιασμό του πολιτιστικού χάρτη της Ευρώπης. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα πρότζεκτ του We are Europe διαμέσου των Nuits Sonores (Γαλλία), Sonar Festival (Ισπανία), c/o Pop (Γερμανία), Todays Art (Ολλανδία), Elevate Festival(Αυστρία), Resonate Festival (Σερβία), Ιnsomnia Festival (Νορβηγία)  και φυσικά του Reworks Festival από την Ελλάδα.

Το 2016 το Reworks ταξίδεψε στο Sonar της Βαρκελώνης και στο Insomnia στο Τρόμσο της Νορβηγίας και υποδέχθηκε το Resonate από το Βελιγράδι και το Elevate από το Γκράτζ της Αυστρίας. Το 2017, το Reworks θα βρεθεί στο Nuits Sonores όπου συμμετέχει στο μουσικό του τμήμα αλλά και στο περιεχόμενο του European Lab. Στην συνέχεια θα βρεθεί στην Χάγη της Ολλανδίας καλεσμένο του ΤodaysArt (22-23 Σεπτεμβρίου). Το Reworks με την σειρά του στην 13η έκδοση του θα φιλοξενήσει και θα παρουσιάσει στο Ελληνικό κοινό το Nuits Sonores και το Ιnsomnia.

 

Links:
Nuits Sonores:
http://www.nuits-sonores.com/en/les-programmes/we-are-europe/

European Lab Forum:
Conversation Croisée: http://www.europeanlab.com/en/european-lab-forum/2017-programmation/conversation-croisee/

Cultural Changemakers: http://www.europeanlab.com/en/european-lab-forum/2017-programmation/cultural-changemakers-socially-conscious-cost-efficient-and-locally-coordinated-a-new-form-of-innovation-case-studies/

The power of cities: http://www.europeanlab.com/en/european-lab-forum/2017-programmation/cultural-changemakers-socially-conscious-cost-efficient-and-locally-coordinated-a-new-form-of-innovation-case-studies/

Riot in the matrix: http://www.europeanlab.com/en/european-lab-forum/2017-programmation/revolte-dans-la-matrice-revolution-dans-la-communication-et-fin-de-lesclavagisme-des-donnees/

We are Europe: http://weare-europe.eu/en/events

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ