Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή του χώρου και σίγουρα είναι θετική. Σε κερδίζει με το στιλ του, που παραπέμπει σε ρετρό της δεκαετίας του ’70 που συναντάς σε Νέα Υόρκη αλλά και Παρίσι με τις καθαρές γραμμές και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες να τραβούν την προσοχή χωρίς να σε κουράζουν, όπως οι φωτογραφίες στους τοίχους, που αποπνέουν ζεστασιά και φιλικότητα. Ό,τι ακριβώς προσφέρει και ένα πιάτο νόστιμο καλομαγειρεμένο φαγητό.

Ένας μπουφές γεμάτος σπιτικό φαγητό

Το Ratatouille, όνομα εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία, καθημερινά φροντίζει να προσφέρει μία ποικιλία από μαγειρευτό «σπιτικού ύφους» φαγητό το οποίο επιλέγεις από έναν μεγάλο μπουφέ ενώ μπορούν να σου σερβίρουν και μερίδες.

Επιλέγεις με την ησυχία σου από μία ποικιλία προτάσεων που ανανεώνεται καθημερινά και περιλαμβάνει σούπες, λαχανικά ψητά και σαλάτες, λαδερά, ζυμαρικά και μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να έρθεις όσες φορές θέλεις για μεσημεριανό ή βραδινό, επιλέγοντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό χωρίς να βαρεθείς ενώ είναι και μία θρεπτική και νόστιμη take away πρόταση για όσους δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν αλλά και δε θέλουν κάτι «πρόχειρο». Επίσης κάνουν delivery – ακόμη και με πατίνι – στις περιοχές του κέντρου.

Μένουμε ασφαλείς, δε μένουμε νηστικοί

Τηρούνται όλοι οι σύγχρονοι όροι για την ασφάλεια και την υγιεινή σας, τόσο κατά την Παρασκευή του φαγητού όσο και στο σερβίρισμα. Για παράδειγμα διατηρεί το Salad Bar με την ποικιλία υλικών με τη διαφορά ότι τις επιλογές σας θα σας τις σερβίρει το προσωπικό καθώς το self-service αντίκειται στα νέα μέτρα για ευνόητους λόγους.

Η καλή πρώτη ύλη το Α και το Ω στο Ratatouille

Οι πρώτες ύλες είναι το σημείο αναφοράς για το Ratatouille καθώς δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και επιλέγονται υλικά από Έλληνες παραγωγούς. Άλλωστε η σπιτική κουζίνα έχει να ως αρχή και τέλος την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί. Η συνταγή μπορεί να είναι κλασσική αλλά τα υλικά κάνουν ένα πιάτο να ξεχωρίζει σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο του που μαγειρεύτηκε χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα για την ποιότητα των υλικών.

 

Σπιτικό φαγητό και μοντέρνα αισθητική μαζί

Όπως είπαμε, όμως, ο χώρος προσφέρεται για να γευματίσετε σ’ ένα περιβάλλον με μοντέρνα αισθητική, αντίστοιχη μουσική ατμόσφαιρα και έμφαση στο στιλ. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν επιλογές εμφιαλωμένου κρασιού και λίστα με ελληνικές και ξένες μπύρες.

Αυτή η πρόταση δίνει και ένα διαφορετικό στίγμα, σαν να μας λέει το Ratatouille «παρ’τε τον χρόνο σας». Υπάρχει μία χρυσή τομή ανάμεσα στο «τρώω στα γρήγορα ένα πιάτο μαγειρευτό» και στο «βγαίνω για δείπνο ως βραδινή έξοδο». Αυτή τη χρυσή τομή μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Απολαύστε το φαγητό σας με φυσιολογικό ρυθμό, πιείτε ένα ποτήρι κρασί, πείτε δυο κουβέντες αν είστε με κάποιον μαζί ή με παρέα και έπειτα σηκώνεστε από το τραπέζι και συνεχίζετε τη μέρα σας. Μία μικρή απόλαυση είναι μεγάλο κέρδος μέσα στην καθημερινότητα.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αγ. Θεοδώρας 5

Τηλέφωνο
6985123922

Ανοιχτά
Δευτέρα-Σάββατο: 12:00-19:00
Κυριάκη: Κλειστά