Η Psychotherapy Hellas δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Έχει την έδρα της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνεργάτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο απώτερος στόχος της ΡΗ είναι να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο να απαλλαγεί από την αρνητική επίδραση που ασκούν στην καθημερινότητά του βιώματα και καταστάσεις από το παρελθόν αλλά και από το παρόν. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει αλλά μπορεί να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κάποιος ερμηνεύει τα πράγματα και τις καταστάσεις. Αυτό γίνεται μέσω της ψυχοθεραπείας οποιασδήποτε προσέγγισης.

Ένα βιογραφικό που εμπνέει εμπιστοσύνη

Υπεύθυνη της Psychotherapy Hellas είναι η Μαρίνα Ελευθερίου, η οποία είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της Πειραματικής – Γνωστικής Ψυχολογίας (μετονομαζόμενο Νευροψυχολογίας) επίσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ολοκλήρωσε το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και είναι Θεραπεύτρια πιστοποιημένη από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Ομαδική Θεραπεία και αργότερα πιστοποιήθηκε ως εκπαιδεύτρια για το Εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα από την Gordon Hellas. Ως Ψυχοθεραπεύτρια παρέχει Ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και σαν συνεργάτης της Attatcment Parenting Hellas ακολουθεί τις αρχές του Attachment Parenting και υποστηρίζει γονείς και παιδιά.

Με την ιδιότητα της Γνωστικού Ψυχολόγου – Νευροψυχολόγου κάνει νευροψυχολογική εκτίμηση και προγράμματα γνωστικής αποκατάστασης σε ανθρώπους που έχουν κάποια εγκεφαλική βλάβη, είτε από Κρανιο Εγκεφαλική Κάκωση (ΚΕΚ), είτε από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ), είτε από κάποια νευροεκφυλιστική νόσο (άνοια, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Parkinson κά). Στόχος του προγράμματος γνωστικής αποκατάστασης είναι η ενίσχυση των νοητικών λειτουργιών που έχουν υποστεί βλάβη αλλά και των υπόλοιπων νοητικών λειτουργιών που μπορούν να υπερκαλύψουν κάποιο άλλο νοητικό έλλειμμα.

Για περισσότερο από 10 χρόνια συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας κατ’ οίκον, όπου παρέχονται υπηρεσίες σε ασθενείς και περιθάλποντες που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω κινητικών προβλημάτων ή λόγω άρνησης. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται νευροψυχολογική εκτίμηση και αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών του ασθενούς και χορηγούνται ψυχομετρικές κλίμακες στους περιθάλποντες για την εκτίμηση διαταραχών της διάθεσης ή/και της επιβάρυνσης που μπορεί να βιώνουν λόγω της φροντίδας που έχουν αναλάβει. Επίσης, γίνονται παρεμβάσεις που έχουν στόχο να διευκολύνουν την καθημερινότητα του ασθενούς αλλά και του οικείου περιβάλλοντος και παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία.

Ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για δέκα χρόνια και συμμετείχε ενεργά στην εκτίμηση, αξιολόγηση, διάγνωση και υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά προβλήματα, καθώς και σε επιστημονικές μελέτες.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες 

Στη Psychotherapy Hellas προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες – Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Οι εν λόγω θεραπείες μπορούν να γίνουν και μέσω skype.
  • Attachment Parenting – Συμβουλευτική και Υποστήριξη γονέων με μικρά παιδιά
  • Νευροψυχολογική Εκτίμηση και Γνωστική Αποκατάσταση

Ακολουθήστε τη σελίδα της στο Facebook

Στη σελίδα Psychotherapy Hellas – Μαρίνα Ελευθερίου θα βρείτε νέα και ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, ομάδες και σεμινάρια. Ενώ στο site της θα βρείτε χρήσιμα άρθρα για το Attachment Parenting, την Εγκυμοσύνη – Τοκετός – Θηλασμός, τη Γνωστική αποκατάσταση και τη Ψυχοθεραπεία.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Κομνηνών 28