Ένα ακόμη biscotto workshop δια ζώσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο του biscotto community στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos, με θέμα τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και πως δημιουργούνται.

Ψυχο-σωματικά. Πόση ενοχή και πόση σύγκρουση κρύβει μια και μόνο λέξη. «Είναι ψυχολογικό» , «βγάλτο από το μυαλό σου», «όλα είναι στο μυαλό». Και αναρωτιέμαι εγώ…και που αλλού θα μπορούσε να είναι; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η «ψυχοσωματική διαταραχή» δεν είναι άλλη από τις κοινές ασθένειες απλά έχουν μια διαφορά ως προς το αίτιο τους. Είναι όρος που χρησιμοποιείται για οργανικές παθήσεις στην αιτιολογία των οποίων, οι ψυχολογικοί παράγοντες, παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο.
Στο σήμερα , η σωματικοποίηση αναφέρεται στην τάση του ατόμου να βιώνει σωματικά συμπτώματα τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν με βάση οργανική παθολογία.  Ο οργανισμός και το σώμα μας γενικότερα είναι αυτά που θα σημάνουν συναγερμό όταν κάτι δεν πάει καλά.  Τα συμπτώματα είναι μοναδικά. Αποτελούν τη ταυτότητα μας. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμπτώματα άλλων και για τον καθένα σημαίνει κάτι σημαντικό. Τα συμπτώματα είναι οι κινήσεις μου από το μέσα προς τα έξω. Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να συνδεθώ και να τα ακούσω. Και σίγουρα μετά θα ακούσω και εμένα.

Παρουσίαση: Δέσποινα Πάρτσια- Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Λειτουργός (Δ.Π.Θ.) και Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των επισκεπτών μας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και τις επίσημες κρατικές οδηγίες.

Για να εισέλθετε στο χώρο του εμπορικού κέντρου γίνεται θερμομέτρηση στις κεντρικές πύλες του Mediterranean Cosmos.
-Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης προβλέπεται η λειτουργία του χώρου μας για:
1. Εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης
2. Ανήλικους, ανεμβολίαστους, μη νοσήσαντες, με αρνητικό rapid test (ηλικίες 12-17) έως 48 ώρες πριν ή self test (ηλικίες 4-11) έως 24 ώρες πριν.
3. Απαραίτητη και η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ για τους χώρους εστίασης και συμμορφωνόμαστε με τους νέους κανόνες υγιεινής.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε τηλεφωνικά είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.
Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να λάβετε επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα από το biscotto.gr στον τηλεφωνικό αριθμό που θα δηλώσετε. Εάν δεν προσέλθετε μέχρι τις 20:15 και υπάρχει πληρότητα χώρου, η θέση θα δίνεται κατά προτεραιότητα σε παρευρισκόμενους.
Ενημερώστε μας έγκαιρα για τυχόν ακύρωση της συμμετοχής σας τηλεφωνικά στο 2310253878.
Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την επιβεβαίωση των κρατήσεων.
Απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς επιβεβαίωση κράτησης μέσω τηλεφωνήματος ΔΕΝ σας εξασφαλίζει θέση, εκτός και αν προκύψουν κενά την ημέρα και ώρα προσέλευσης. Στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση και συνεργασία σας.

Ιnfo
biscotto community (Mediterranean Cosmos)
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event:
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

Ψυχοσωματικά Συμπτώματα : Αρρώστησα ή με αρρωσταίνω;: Φόρμα Συμμετοχής


Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αριθμός Ατόμων*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.