Η θεραπευτική διαδικασία αφορά την επαφή δύο ανθρώπων που σταδιακά χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης, ώστε να βοηθηθεί ο πελάτης να δει από διαφορετική οπτική τα θέματα που τον απασχολούν. Η Ψυχολόγος Υπατία Βρεττού είναι, λοιπόν, εκεί για να υποστηρίξει τον εκάστοτε πελάτη της στη διαδικασία της αυτογνωσίας, αλλά και σε ό,τι χρειαστεί σε επίπεδο ψυχολογικής υποστήριξης ή συμβουλευτικής.

Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς ενός ψυχολόγου είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ευνοήσουν τη ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Μέρος των συνθηκών αποτελεί και το περιβάλλον του χώρου. Έτσι και ο χώρος που στεγάζεται το γραφείο της Υπατίας Βρεττού, προσφέρει ένα περιβάλλον που μπορεί να διευκολύνει την αίσθηση της ηρεμίας και τη διάθεση οι σκέψεις και τα συναισθήματα του/ης θεραπευόμενου/ης να ξεδιπλωθούν.

Βιογραφικό που εμπνέει εμπιστοσύνη

Η Υπατία Βρεττού αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της ασχολήθηκε εθελοντικά με το κομμάτι της ψυχιατρικής αποασυλοποίησης και της αυτοβοήθειας των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Αυτές οι εμπειρίες υπήρξαν καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία της, καθώς βίωσε τις πρώτες εμπειρίες της συνάντησης με τους ανθρώπους, τους οποίους κλήθηκε να στηρίξει ως ψυχολόγος. Ο εθελοντισμός συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια σε διάφορα άλλα πλαίσια.

Το 2009 μετακόμισε στη Γαλλία, όπου έζησε για 2 έτη. Μέσα σε αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της. Συγκεκριμένα, (Master 2- Pro) «Ψυχολογία του Κοινωνικού Δεσμού και της Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης» στο Πανεπιστήμιο Lumière, Lyon II και απέκτησε τον τίτλο της Ψυχολόγου και στη Γαλλία. Το 2015 ξεκίνησε τη δεύτερη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, την «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας», την οποία ολοκλήρωσε το 2018.

Από το 2016 έως το 2019 εργάστηκε στον τομέα της παιδικής προστασίας και συνεχίζει να εργάζεται στην υποστήριξη του προσφυγικού πληθυσμού.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται τόσο μέσα από ένα ακαδημαϊκό πρίσμα, στα πλαίσια του δεύτερου μεταπτυχιακού της, όσο και μέσα από τη δουλειά της, με θέματα που αφορούν στις σχέσεις γονέων-παιδιών, στην ίδια την γονεϊκότητα στις διάφορες μορφές της και στις ακραίες συνθήκες αποχωρισμού γονέων -παιδιών.

Από τα τέλη του 2013 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στη Θεσσαλονίκη. Χρησιμοποιεί πάντα τη ψυχοδυναμική προσέγγιση στην κλινική της πράξη.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει

Με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, στέκεται δίπλα στον κάθε έναν από εσάς που την εμπιστεύεται, με στόχο μέσα από τις συμβουλές, τις πρακτικές και τη σωστή καθοδήγησή της να φτάσετε στην ψυχική σας ισορροπία. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που προσφέρει και οι οποίες μπορούν να γίνουν και εξ’ αποστάσεως είναι:

  • Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων
  • Ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων
  • Συμβουλευτική

Σχετικά με τις ψυχοθεραπείες παιδιών, ο χώρος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να πραγματοποιούνται οι συνεδρίες με τα παιδιά. Όμορφα χρώματα και παιχνίδια, που αντιστοιχούν σε όλες τις αναπτυξιακές φάσεις της παιδικής ηλικίας, οριοθετούν την παιδική γωνιά. Διαθέτει, επίσης, χώρο αναμονής για τους συνοδούς τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα της στο Facebook

Στη σελίδα Υπατία Βρεττού /Ypatia Vrettou- Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα ψυχολογίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Ερμού 36