Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί τις επιστημονικές του γνώσεις για να βοηθήσει το άτομο που έχει απέναντι του να ζήσει μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Πρόκειται για μια συνεργατική διαδικασία που δημιουργείται ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και το άτομο. Είναι βασισμένη στον διάλογο και την ανοικτή επικοινωνία, με στόχο να βρεθούν οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις του ατόμου που τον παγιδεύουν από το να ζήσει μια ελεύθερη και ευτυχισμένη ζωή.

Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι είναι μία σχέση ανάμεσα σε δύο άτομα, αν είναι ατομική ή περισσότερα, αν είναι οικογενειακή, ζεύγους ή ομαδική, ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο, αλλά και μία σχέση του θεραπευόμενου με τον εαυτό του.

Ποια είναι η Λουίζα Συμιακού

Η Λουίζα Συμιακού είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος BSc στην Ψυχολογία του πανεπιστημίου του Lincoln, UK. και με μεταπτυχιακές σπουδές MSc στην Κλινική Εγκληματολογία του πανεπιστημίου του Leicester, UK. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος της Ψυχολόγου.

Επιμορφώθηκε στις «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις» στο εκπαιδευτικό κέντρο THACE (The Hellenic Association of Continuing Education) στην Αθήνα. Κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία (4ετής εκπαίδευση) από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας, Θεσσαλονίκης.

Μετά τις βασικές σπουδές της, επέλεξε και ολοκλήρωσε την πρακτική εξάσκηση της σε δύο θεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης τοξικοεξαρτημένων του Ψ.Ν.Θ, στο «Τμήμα Αποκατάστασης Τοξικοεξαρτημένων» και στο «Εναλλακτικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης Αργώ».

Έλαβε μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί για οκτώ χρόνια στον χώρο της παιδικής κακοποίησης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, πιστεύει στην ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης και δεν παραλείπει να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιστήμης που υπηρετεί.

Διατηρεί δικό της γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντικείμενο της αποτελεί η ψυχοθεραπεία ατόμων (ενηλίκων και εφήβων), οικογενειών και ζευγαριών. Επίσης, πραγματοποιεί online θεραπείες μέσω skype.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

Οι θεραπευτικές συνεδρίες γίνονται μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής, όπου ο ψυχοθεραπευτής και ο θεραπευόμενος συνεργάζονται, προκειμένου το άτομο να εκφράσει, να κατανοήσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Συγκεκριμένα, προσφέρoνται οι εξής υπηρεσίες ψυχοθεραπείας:

  • Ατομική θεραπεία
  • Θεραπεία ζεύγους
  • Οικογενειακή ψυχοθεραπεία
  • Διαδικτυακή θεραπεία

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Βίκτωρος Ουγκώ 14

Ώρες Γραφείου
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00
Σάββατο 10:00-14:00