Η Ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία μέσα από την οποία ο θεραπευόμενος, με τη δημιουργία μίας σταθερής και προστατευμένης σχέσης με τον ψυχοθεραπευτή του, ενθαρρύνεται να ενδοσκοπήσει σε θέματα που τον απασχολούν και επηρεάζουν άμεσα, αλλά και έμμεσα τη ζωή του. Η διερεύνηση, έκφραση και ανάλυση των σκέψεων, των συναισθημάτων, των κινήτρων, των αναμνήσεων και των ονείρων του θεραπευόμενου έχουν σαν στόχο εκείνος να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, τη συμπεριφορά του, τις σχέσεις του αλλά και την καθημερινή του πραγματικότητα.

Σταδιακά, η ψυχοθεραπευτική διαδικασία γίνεται ένα μονοπάτι προς την αυτογνωσία και την ψυχική ενδυνάμωση και το άτομο οδηγείται στην ανακούφιση από τον ψυχικό πόνο και τα συμπτώματα, όπως επίσης και στην ανακάλυψη ενός πιο ικανοποιητικού, γεμάτου νόημα τρόπου ζωής. Ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Λευτέρης Μόρρου είναι ο άνθρωπος εκείνος, με τον οποίο θα πραγματοποιήσετε αυτό το γεμάτο θάρρος ταξίδι σας στα έγκατα του εαυτού σας.

Σπουδές και ειδίκευση

Ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Λευτέρης Μόρρου ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Ψυχολογία (BA Hons) στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 1999, όπου και προχώρησε και στο πρώτο του μεταπτυχιακό στη ψυχολογία – Master in Psychology (MPhil, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα δυο χρόνια αργότερα. Ειδικεύτηκε στη Ψυχοθεραπεία (ατομική και ομάδας) στο Γνωστικό Συμπεριφορικο μοντέλο Ψυχοθεραπείας. Η ειδίκευση του ολοκληρώθηκε σε διάστημα δυο χρόνων από δυο διαφορετικά πανεπιστήμια: το πανεπιστήμιο του Derby στη Κεντρική Αγγλία και το πανεπιστήμιο του Dundee στη Σκωτία από το τμήμα της Ψυχιατρικής. Η πιστοποίηση του αναγνωρισμένου Γνωστικού Συμπεριφορικού ψυχοθεραπευτή από το Βρετανικό σύλλογο Γνωστικών Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπευτών ολοκληρώθηκε μετά από δυο χρόνια αυστηρής εποπτείας. Είναι, επίσης, αναγνωρισμένος επόπτης, παρέχοντας επίβλεψη σε νέους ψυχοθεραπευτές.

Από το 2002 έως το 2008, παράλληλα με τη κλινική του εργασία στο νοσοκομείο Priory, δίδασκε στο πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian, Γλασκώβη σε φοιτητές, καθώς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας στα πλαίσια της ειδίκευσής τους στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Έχει, επίσης, πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και στο ευρύ κοινό.

Έχει γράψει συγγράμματα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως εγχειρίδια θεραπείας, καθώς και κλινικούς οδηγούς για νέους ψυχοθεραπευτές. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί τόσο σε αγγλόφωνα περιοδικά και εφημερίδες όσο και σε ελληνικά. Επίσης, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά», ένα βιβλίο-οδηγός για την ψυχολογία των υπογόνιμων ατόμων.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, όπως επίσης και του Βρετανικού Συλλόγου Γνωστικών Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπευτών. Κατέχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου. Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται στο ιδιωτικό του γραφείο στην οδό Σκιάθου 2 (Βασ. Όλγας 219) στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

Ως ψυχολόγος και Γνωστικός Συμπεριφορικός ψυχοθεραπευτής εργάζεται με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αντιμετωπίσουν/διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που τους απασχολούν. Συγκεκριμένα, προσφέρει τις εξής υπηρεσίες:

 • Ατομική Ψυχοθεραπεία
 • Θεραπεία Ζεύγους
 • Συμβουλευτική για γυναίκες
 • Συμβουλευτική Διαχείρισης Άγχους
 • Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια γονέων με παιδιά στην προεφηβεία/εφηβεία
 • Συμβουλευτική για άντρες
 • Συμβουλευτική Διαχείρισης Θυμού
 • Συμβουλευτική Διεκδικητικής Συμπεριφοράς & Αυτοπεποίθησης
 • Διαχείριση Θλίψης και Κατάθλιψης
 • Συμβουλευτική Βελτίωσης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας
 • Προσωπική/Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Life Coaching)

Υπενθυμίζουμε πως οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν και εξ’ αποστάσεως μέσω Skype, εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του στο Facebook

Στη σελίδα Λευτέρης Μόρρου B.A Hons, M.Phil Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα ψυχολογίας για ενήλικες.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Σκιάθου 2 (Β. Όλγας 219)

Τ:  2311 263 400 | 6983923203