Η Ψυχολόγος Μυρτώ Στάγκου, τονίζει τη σημασία της προσχολικής ηλικίας ως σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας του ατόμου, την εσωτερίκευση των κοινωνικών κανόνων και αξιών καθώς και την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος. Όλα αυτά αποτελούν κομβικά στοιχεία για την κοινωνικοποίηση του παιδιού-εφήβου-ενήλικα και την υλοποίηση των ατομικών και κοινωνικών του επιλογών.

Για τον λόγο αυτόν, η πρώιμη παρέμβαση και η ορθή παροχή γνώσης και αξιών πρέπει να ξεκινούν από την βρεφική και προσχολική ηλικία, ώστε το άτομο σταδιακά να αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση ποιοτικών διαπροσωπικών σχέσεων που θα διευκολύνουν τη μετέπειτα ζωή του και θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση υγιών και δυναμικών προσωπικοτήτων. Η έλλειψη αυτών των δεξιοτήτων δημιουργούν συναισθηματικά και συμπεριφοριστικά εμπόδια, που επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξη και τη γενικότερη στάση των ανθρώπων απέναντι στη ζωή. Η πολύπλευρη και ολιστική στήριξη του παιδιού και της οικογένειας του στοχεύει σε μια ισορροπημένη ανατροφή, ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση. Έχει ως αρχή την συστηματική στήριξη του παιδιού και της οικογένειας για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εμπόδια στον δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση και την αυτογνωσία. Καλλιεργούμε παιδιά με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, αυτοέλεγχο, ικανά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να ευδοκιμήσουν.

Πάνω σε αυτές τις αρχές, η Μυρτώ Στάγκου δημιούργησε έναν ασφαλή και δημιουργικό χώρο, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος από το 2013. Στο ιδωτικό της γραφείο προσφέρει ατομική συμβουλευτική σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας καθώς και συμβουλευτική γονέων. Σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας με την οικογένεια του κάθε παιδιού, στόχος είναι η δημιουργία μιας ασφαλούς σχέσης επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, όπου το παιδί απελευθερώνει, αποκαλύπτει και αξιοποιεί το δυναμικό του.

Λίγα λόγια για τη Μυρτώ

Ακαδημαϊκή κατάρτιση

Η Μυρτώ Στάγκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι Ψυχολόγος, με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων. Αφού ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων (University of Nottingham, UK) και στην Ειδική Αγωγή (Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Α.Π.Θ.). Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, σήμερα είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και κατάρτισης, παρακολούθησε το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Ψυχοπαθολογία και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις της Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας», που οργάνωσαν ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ) και το Π.Γ. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το «Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου», που οργάνωσε η Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου. Τέλος, είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).

Επαγγελματική εμπειρία

Η ακαδημαϊκή της κατάρτιση συνδυάζεται με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος σε δημοτικά σχολεία στην Αγγλία αλλά και στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Αγγλία εργάστηκε σε δημοτικά σχολεία της χώρας ως Παιδοψυχολόγος και σε οργανισμούς πρόληψης και ενημέρωσης για την παιδική κακοποίηση (Place2Be & NSPCC), παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικές δυσκολίες και άλλου τύπου διαταραχές. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Παιδοψυχολόγος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το νηπιαγωγείο IMAGINE και τα ΕKΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ.

Έχει εμπειρία στον σχεδιασμό και υλοποίηση ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων. Ενδεικτικά, έχει οργανώσει και συντονίσει τις Σχολές Γονέων στον δήμο Θεσσαλονίκης και είναι υπεύθυνη για την ψυχοκοινωνική στήριξη και την ανάπτυξη της κοινωνικότητας των αθλητών και αθλητριών όλων των αθλητικών ακαδημιών του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ.

Έχει ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά προγράμματα όπως το πρόγραμμα RE.A.C.T της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και έχει προσφέρει εθελοντική δράση στο Κέντρο Υποστήριξης Γονέων του Συλλόγου Αυτιστικών «Η ΑΧΤΙΔΑ» και στον Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΛΑΜΨΗ», δημιουργώντας και συντονίζοντας παρεμβάσεις για τη συστημική στήριξη παιδιών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Προσφερόμενες υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται αφορούν όλες τις δυσκολίες συναισθηματικού ή συμπεριφορικού τύπου που μπορεί να συναντήσει ένα παιδί και η οικογένεια του.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο ιδιωτικό της γραφείο είναι οι εξής: Παροχή ψυχολογική  στήριξη/ παρέμβαση/ θεραπεία για: Συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη, άγχος), αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΕΠΥ, Αυτισμός, Νοητική Ανεπάρκεια κλπ), διαταραχές πρόσληψης τροφής, διαχείριση τραυματικών γεγονότων (ασθένειες, απώλεια, τραυματισμός, ατύχημα), ενώ παράλληλα η θεραπευτική διαδικασία του παιδιού περιλαμβάνει τη συστηματική υποστήριξη των γονέων και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, εφόσον χρειαστεί. Παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη γονέων για θέματα ανατροφής και διαπαιδαγώγησης τόσο για τα παιδιά προσχολικής όσο και τα παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας, με γνώμονα την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αποδοχής και ανιδιοτελούς αγάπης. Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και εξ’ αποστάσεως μέσω Skype.

Ακολουθήστε τη σελίδα της στο Facebook

Στη σελίδα Psychologist-Μυρτώ Στάγκου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα ψυχολογίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αγίας Σοφίας 46