Τα παιδιά και οι έφηβοι ενδέχεται κατά τη διάρκεια της ζωής τους να έρθουν αντιμέτωποι με διάφορες ψυχοπιεστικές καταστάσεις, όπως είναι το πένθος, η απώλεια, το διαζύγιο, οι σχολικές εξετάσεις, το bullying κ.α., που με τη σειρά τους μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών. Από το είδος και τον βαθμό της δυσκολίας που αντιμετωπίζει το παιδί ή ο έφηβος, από την ηλικία και το γνωστικό του επίπεδο εξαρτάται και η διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Ο κλινικός παιδοψυχολόγος Κωνσταντίνος Δημάτης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα σας μιλήσει για όλα τα παραπάνω αναλυτικά. Και επειδή τα παιδιά και οι έφηβοι εξαρτώνται συναισθηματικά και επηρεάζονται ιδιαίτερα από τους γονείς τους, ο κ. Δημάτης συνεργάζεται στενά και με τους γονείς/ φροντιστές τους, εκεί που το κρίνει απαραίτητο.

Γνωρίστε τον Κωνσταντίνο Δημάτη

Ο Κωνσταντίνος Δημάτης σπούδασε ψυχολογία και αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2001 με βαθμό άριστα. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Κλινική Ψυχολογία (2002-2005, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στη συνέχεια μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (2005-2006, Institute of Psychiatry, King’s College, University of London), με βαθμό άριστα. Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά με βρέφη, παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους ως κλινικός παιδοψυχολόγος. Από το 2014 είναι πιστοποιημένος ερευνητής του Δεσμού γονέα-παιδιού από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Τα τελευταία τρία χρόνια οργανώνει ομάδες γονέων (parenting groups) με ποικίλες θεματικές και γενικότερο στόχο την ανάπτυξη των γονεϊκών δεξιοτήτων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην ψυχαναλυτική παρατήρηση βρέφους στη Σχολή για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών, στο Λονδίνο.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον δεσμό γονέα-παιδιού και την επίδραση που έχει ο δεσμός στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων. Είναι κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος ψυχολόγου, καθώς και μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Ως ειδικός στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και ως πατέρας δύο παιδιών ο ίδιος, δεν παύει να εκπλήσσεται και να αναρωτιέται για τη δύναμη της ανθρώπινης ανάπτυξης να σπρώχνει με ορμή προς τα εμπρός, αλλά και για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς στην καθημερινότητα τους και την πολυπλοκότητα της γονεϊκότητας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει 

Στο ιδιωτικό του γραφείο πραγματοποιεί:

  • Συνεδρίες σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους ως κλινικός παιδοψυχολόγος.
  • Δυαδικές θεραπείες γονέα και παιδιού.
  • Οργανώνει ομάδες γονέων (parenting groups) με ποικίλες θεματικές.

Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και μέσω skype σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία μετακίνησης λόγω υγείας ή διαμονής σε απομακρυσμένη περιοχή.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αγίας Σοφίας 20