Η ψυχοθεραπεία είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που μπορεί να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση, να βελτιώσει τις ανθρώπινες σχέσεις και να μας κάνει να δούμε αλλιώς τη ζωή. Να βοηθήσει κάθε άτομο να ανακαλύψει ποιος είναι, από πού προέρχεται και πώς μπορεί να κάνει τη ζωή του καλύτερη και πιο ευτυχισμένη! Η ψυχολόγος Ελένη Ρίζου είναι το άτομο εκείνο για να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την ψυχοθεραπεία.

Γνωρίστε καλύτερα την Ελένη Ρίζου

Η ψυχολόγος Ελένη Ρίζου αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα της Ψυχολογίας. Από νωρίς το ενδιαφέρον της στράφηκε στα παιδιά και συγκεκριμένα στη διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Από το 2003-2009 διαμένει στην περιοχή της Φλώρινας, όπου και ασχολείται επαγγελματικά με την προετοιμασία μαθητών για της Πανελλήνιες εξετάσεις, την προφορική Πανελλήνια εξέταση μαθητών με δυσλεξία, καθώς και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και τη συμβουλευτική γονέων. Παράλληλα, ολοκληρώνει τριετή εκπαίδευση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (2003-2005) από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης.

Το 2010 μετακομίζει με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει τη μετεκπαίδευσή της στη Συμβουλευτική και τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (2011-2012) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2012 και παράλληλα με τις υπηρεσίες συμβουλευτικής διευθύνει τη δική της επιχείρηση στελέχωσης στον ιατρικό κλάδο.

Συνεχίζει τις σπουδές της σε ανώτατο επίπεδο, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MSc) στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική του Πανεπιστημίου του Derby και ολοκληρώνει την τριετή πρακτική της άσκηση στο Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ «Δράση για το κάτι άλλο», όπου προσφέρει υπηρεσίες προσωπικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στους γονείς και τις οικογένειες των επωφελούμενων του φορέα.

Παράλληλα, εξειδικεύεται στην ψυχοθεραπεία μέσω των εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας από την Psious (Certificate), καθώς και στις τεχνικές Ενσυνειδητότητας (Mindfulness Practitioner course level 1,2,3 & Master) και τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP Practitioner) από την Academy of Modern Applied Psychology (2019).

Από τα φοιτητικά της χρόνια και στη συνέχεια παράλληλα με την εργασία και τις σπουδές της ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό μέσα από τη συνεργασία της με διάφορους φορείς, όπως τη Ψυχιατρική Κλινική Ιωαννίνων (2000-2002), τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (από το 2001) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης /ERC  ως Εκπαιδεύτρια BLS/ AED (2016). Τέλος, συνεχίζει ακόμη να συνεργάζεται με ιδιωτικά και δημόσια σχολεία και πραγματοποιεί συχνά ενημερωτικές διαλέξεις και μίνι σεμινάρια σε γονείς παιδιών και εφήβων.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει

Ένας ειδικός και έμπειρος ψυχοθεραπευτής μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα με νέες προοπτικές, να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, να επικοινωνούμε καλύτερα, να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Η Ελένη Ρίζου είναι αυτή η ψυχοθεραπεύτρια και στη διάθεσή μας να προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Ατομική ψυχοθεραπεία
 • Θεραπεία ζεύγους
 • Βιωματικές ομάδες
 • Συμβουλευτική γονέων
 • Συμβουλευτική εγκύων/Νέων μητέρων
 • Συμβουλευτική ΑΜΕΑ και φροντιστών
 • E-Therapy

VR Therapy

​H Εικονική Πραγματικότητα έχει συμπεριληφθεί στην κλινική πράξη και το Συνθετικό Μοντέλο το οποίο εφαρμόζει ως μία από τις καινοτόμες υπηρεσίες για τη ψυχική υγεία, με στόχο τη βελτίωση των θεραπειών σε μια ποικιλία θεραπευτικών πρακτικών όπως:

 • Χαλάρωση
 • Ενσυνειδητότητα/Mindfulness
 • Οφθαλμοκινητική Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία/ EMDR
 • Ψυχοεκπαίδευση
 • Έκθεση/ Απευαισθητοποίηση

Η αποτελεσματικότητά της χρήσης της Εικονικής Πραγματικότητας στη Ψυχοθεραπεία αποδείχθηκε ότι βελτιώνει την παραδοσιακή θεραπεία με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, η χρήση της εικονικής πραγματικότητας προσφέρει σαφή οφέλη για τη θεραπεία των διαταραχών άγχους, οι οποίες μπορεί να ποικίλουν από σχετικά απλούς ειδικούς φόβους μέχρι πολύπλοκες γενικές ανησυχίες και επηρεάζουν περίπου το 20% του πληθυσμού, αλλοιώνοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς και παρουσιάζοντας τάση για επιδείνωση αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Η Εικονική Πραγματικότητα καθιστά τη θεραπεία ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, αυξάνοντας το κίνητρο του ασθενούς, καθώς καταφέρνει να τον μεταφέρει σε ένα πολύ πιο πραγματικό περιβάλλον, κάνοντάς το να ζήσει μια πιο ζωντανή, έντονη και εντυπωσιακή εμπειρία μέσα στην ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα του θεραπευτικού πλαισίου.

Μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, προϊόν συνεργασίας μιας πολυεπιστημονικής ομάδας ψυχολόγων, τρισδιάστατων καλλιτεχνών και μηχανικών, ο θεραπευτής αποκτά πρόσβαση σε περισσότερα από 70 3D περιβάλλοντα και διαθέσιμα βίντεο, τα οποία θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στην αποτελεσματικότερη θεραπεία του πελάτη, εξασφαλίζοντας τον πλήρη έλεγχο των παραμέτρων έκθεσης, καθώς και μια αντικειμενική παρακολούθηση των ψυχολογικών μεταβλητών με τη χρήση ειδικών αισθητήρων biofeedback.

Μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας ήταν διαθέσιμη μόνο σε μεγάλα Ιατρικά Κέντρα και Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Εργαστήρια του εξωτερικού. Σήμερα, οι πελάτες της μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν στο γραφείο της, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο ανάλογα με τις ανάγκες και το εξατομικευμένο θεραπευτικό τους πλάνο κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών τους συνεδριών.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Καλαποθάκη 8

Τηλέφωνο
2314044694
6934529111