Η αξία της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας είναι πολύ μεγάλη τόσο στη θεραπεία ενός κλινικού προβλήματος και στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας όσο και στην προσωπική εξέλιξη και βελτίωση. Στην περίπτωση της αποκατάστασης, η επίλυση ενός ψυχολογικού προβλήματος βοηθά τον άνθρωπο να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, πιο δυνατός να ανταπεξέλθει σε παρόμοια προβλήματα και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του.

Στη δεύτερη περίπτωση, η εις βάθος ανάλυση των γεγονότων της ζωής του ανθρώπου οδηγεί στον εντοπισμό δυσκολιών (όχι διαταραχών) σε διάφορους τομείς της ζωής, αλλά και όλα τα στοιχεία που τον βοηθούν να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτές.

Έτσι, μέσα από την προσωπική του ψυχοθεραπεία θα έχει την ευκαιρία να βρει διέξοδο, να «ξεκολλήσει» συναισθηματικά και να προχωρήσει στη ζωή του πιο ώριμος, συνειδητοποιημένος, ενδυναμωμένος και ευτυχισμένος. Η ψυχολόγος Αφροδίτη Μηλοβιανού είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ασχοληθείτε με τα θέματα που σας απασχολούν, να ενισχύσετε την ικανότητα να αναγνωρίζετε τις δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που σας κρατούν πίσω, να ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία και να μάθετε πώς να τα αξιοποιείτε, ώστε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες που σας απομακρύνουν από τους στόχους σας. Σκοπός είναι μέσα από την θεραπευτική σχέση και διαδικασία να απολαμβάνετε περισσότερο το παρόν, να ενδυναμωθείτε και να αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίζετε δυσκολίες της ζωής.

Βιογραφικό με πολλές περγαμηνές 

Η ψυχολόγος Αφροδίτη Μηλοβιανού σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία, University of East London, είχαν επίκεντρο τη διάγνωση και αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων και διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία εστιασμένη στις λύσεις και είναι μέλος της European Brief Therapy Association. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο Coaching, στο πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει εργασιακή εμπειρία ως ψυχολόγος στον δημόσιο τομέα και έχει εργαστεί εθελοντικά σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, όπως η στάθμιση του WAIS- IV στον ελληνικό πληθυσμό, αλλά και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και ειδικές ανάγκες.

Εργάστηκε στην Άγκυρα σε κέντρο για νέους και παιδιά στο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Παιχνιδιού, οργανώνοντας ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους, όπως επίσης και σε συνεταιριστικό εναλλακτικό σχολείο της ίδιας πόλης. Για δύο εξάμηνα υπήρξε εισηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Τα ενδιαφέροντα της επεκτείνονται στον τομέα της μη τυπικής μάθησης γι’ αυτό και σχεδιάζει και συντονίζει προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, της κινητοποίησης των νέων και την ενδυνάμωσή τους μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων. Επιπρόσθετα, εργάζεται εθελοντικά ως μέντορας στον Οργανισμό Νεολαίας Youthfully Yours Gr, βοηθώντας νέους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα εθελοντικού κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρώπη.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν ατομικές συνεδρίες, θεραπεία ζεύγους, οικογένειας και παιδιών, βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια και coaching για προσωπική ανάπτυξη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα και για συνεδρίες μέσω skype. Για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών, η ψυχολόγος συνεργάζεται με διεπιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση ευρύτερων προβλημάτων.

Ακολουθήστε τη σελίδα της στο Facebook

Στη σελίδα Αφροδίτη Μηλοβιανού – Ψυχολόγος θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα ψυχολογίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Βασιλέως Ηρακλείου 9