Βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα και συγκεκριμένα στη μαρίνα του κεντρικού Λιμένα «Άγιος Παύλος» στην Καβάλα, και μας συστήνεται ως “ouzo bar & fish restaurant” κάτι που αμέσως τονίζει ότι υπάρχουν εκλεκτές προτάσεις για όλους τους φίλους του ψαριού και των θαλασσινών αφού όλοι είναι ευπρόσδεκτοι άσχετα αν επιθυμούν έναν συνδυασμό μεζέδων και ορεκτικών ή θελήσουν ένα ολοκληρωμένα γεύμα με φρέσκο ψάρι και τα ιδιαίτερα κυρίως πιάτα του μενού.

Οι δημιουργοί του άλλωστε αγαπούν το καλό φαγητό και ό,τι συνδέεται με αυτό, όπως οι στιγμές γύρω από ένα τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα που μένουν χαραγμένες στις μνήμες μας. Θεωρούν δε το ψάρι ως ένα εξαιρετικό γαστρονομικό υλικό καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορες τεχνικές αλλά και να συνδυαστεί γευστικά με ποικιλία προϊόντων.

Μια «βουτιά» στο μενού

Οι απεριόριστες γαστρονομικές δυνατότητες του ψαριού αξιοποιούνται από τους chefs του εστιατορίου σε νόστιμα πιάτα δημιουργικής θαλασσινής κουζίνας θεμελιωμένης στην παράδοση της περιοχής. Πιάτα νόστιμα αλλά και με παρουσίαση που ευφραίνει και τη ματιά μας, όπως πρέπει να συμβαίνει σε εστιατόρια αυτού του επιπέδου. Ο σεβασμός για τη θάλασσα, η αναζήτηση εκλεκτών προϊόντων από όλη την Ελλάδα αλλά και η διαρκής έρευνα τεχνικών και τάσεων αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις επιλογές του μενού.

Το «Ψαράκι» απευθύνει μία πρόσκληση σε ντόπιους και επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, να γνωρίσουν την κουζίνα της Καβάλας με τις επιρροές που τη σημαδεύουν μέσα στον χρόνο. Μια ιστορική πόλη, πρέπει να φροντίζει και τη σύγχρονη κουζίνα της. Αυτό, ακριβώς, έχουν κατά νου, οι άνθρωποι στο “Ψαράκι” και το υποστηρίζουν μέσα από το φαγητό τους.

Η ποιότητα τόσο σε ό,τι αφορά το φρέσκο ψάρι αλλά και τον έλεγχο στη μεταφορά και αποθήκευση όλων των προϊόντων που καταφθάνουν στην κουζίνα είναι προτεραιότητα πριν ξεκινήσει η διαδικασία της μαγειρικής και του σερβιρίσματος.

Η εντυπωσιακή βιτρίνα με τα ψάρια και τα θαλασσινά προλογίζει ιδανικά τα όσα θα ακολουθήσουν στο τραπέζι. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος θα φροντίσουν να σας ενημερώσουν και να λύσουν κάθε απορία σας πριν την τελική σας επιλογή.

Επίσης, εδώ θα βρείτε όστρακα και οστρακόδερμα τα οποία δεν είναι απλώς φρέσκα, είναι ζωντανά, αφού το Ψαράκι διαθέτει τη δική του δεξαμενή με αλμυρό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να διατηρούνται οι οργανισμοί αυτοί.

Το μενού περιλαμβάνει αλίπαστα, αλοιφές, ψιλό ψάρι αλλά και πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως κεφτέδες θαλασσινών, λαβράκι “καρπάτσιο” με αποτέλεσμα να έχετε πολλές επιλογές για να ξεκινήσετε το “τσίμπημα” και να ανοίξει η όρεξή σας για τα κυρίως πιάτα.

Εκτός από κλασσικές επιλογές και τα γνώριμα πιάτα ριζότο και ζυμαρικών με θαλασσινά υπάρχουν και “signature” προτάσεις, όπως το “καρπάτσιο” μπαρμπουνιού, ο σολομός με «μαύρο» λινγκούινι, οι ψαρόσουπες.

Επίσης, στο ‘Ψαράκι’ παρασκευάζονται καπνιστά και παστά θαλασσινά, όπως ο καβουρμάς θαλασσινών, το παστράμι τόνου, ο παστουρμάς θαλασσινών και ο ελαφρά καπνιστός σολομός, τα οποία ενισχύουν γευστικά το μενού.

Παστουρμάς Θαλάσσης

Το γεύμα σας θα ολοκληρωθεί άψογα με χειροποίητα επιδόρπια όπως το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο, το εκμέκ κανταΐφι,  το μπράουνι σοκολάτας, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με εσπρέσο, ελληνικό καφέ ή ένα χωνευτικό λικέρ.

Το παραπάνω μωσαϊκό γεύσεων δε θα μπορούσε παρά να πλαισιώνεται από επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες από την ευρύτερη περιοχή και ανανεώνεται τακτικά. Εξαιρετική είναι και η λίστα των αποσταγμάτων που περιλαμβάνει ευρύ αριθμό ετικετών για τσίπουρο, ούζο και ρακή.

Μία ιδιαίτερη πρόταση, επίσης, είναι οι αφρώδεις οίνοι, οι σαμπάνιες και τα signature cocktails, που μπορείτε να απολαύσετε στην εκκίνηση ενός γεύματος αλλά και στο«κλείσιμό» του, διευρύνοντας τους ορίζοντες της απόλαυσής σας.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν αυτό που οι δημιουργοί του εστιατορίου ονομάζουν «Εμπειρία Ψαράκι».

Το Ψαράκι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές και αυτό το γνωρίζουν και οι επισκέπτες της Καβάλας. Ανήκει, μάλιστα, σ’ εκείνα τα εστιατόρια που ενισχύουν το γαστρονομικό αποτύπωμα της περιοχής τους.

Ψαράκι

Διεύθυνση
Εθνικής Αντιστάσεως 3,
Μαρίνα Αγ. Παύλου,
Καβάλα

Tηλέφωνο
2510211750