Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 21:30, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ΥΨΙΛΟΝ, φιλοξενούν στον πεζόδρομο της Εδέσσης την προβολή του γερμανικού ασπρόμαυρου εξπρεσιονιστικού έργου του βωβού κινηματογράφου του 1920, «Das Cabinet des Dr. Caligari», που θα συνοδεύσουν ζωντανά οι Prefabricated Quartet, με μια πρωτότυπη μουσική τους σύνθεση.

Το μουσικό σύνολο the Prefabricated Quartet (Μιχάλης Σιώνας: φωνή, ηλ.μπάσο, Θοδωρής Παπαδημητρίου: τσέλο, Χρήστος Γούσιος: ηλεκτρική κιθάρα, Αλέξανδρος Γεωργελής:
τύμπανα), με πολυετή καλλιτεχνική παρουσία -ως σύνολο, αλλά και ατομικά- έχει συνθέσει και συνοδεύει ζωντανά επί σκηνής με την πρωτότυπη μουσική του προσέγγιση, την εμβληματική ταινία του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού Das Cabinet des Dr.
Caligari (the Cabinet of Dr. Caligari), 1920 (σκην. Robert Wiene).

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας του R. Weiner, η οποία θεωρείται μια από τις πρώτες ταινίες τρόμου.

Με την καλλιτεχνική ώσμωση που πραγματοποιείται με τη μουσική των the Prefabricated Quartet, αναδεικνύεται όχι μόνο η σημαντικότητα του αυτόνομου κινηματογραφικού
έργου, αλλά και η διαχρονικότητά του, μέσω σύνθεσης και συνέργειας εικόνας και ήχου, που μπορούν και να απέχουν μεταξύ τους, έναν ολόκληρο αιώνα.

Μετά το πέρας της ταινίας, οι tPQ θα παρουσιάσουν επίσης μερικά από τα κομμάτια της δισκογραφίας τους.

 

info
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:30
Ύψιλον (Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη)
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: 
Das Cabinet des Dr. Caligari: Προβολή ταινίας με ζωντανή μουσική

Cine News Συναυλίες - Φεστιβάλ summer 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ