Αν επιλέξετε να περάσετε το τριήμερο (21-23/6) στη Θεσσαλονίκη και όχι σε κάποια παραλία τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στη λίστα που ετοιμάσαμε παρακάτω. Βιβλία, συναυλίες, Thessaloniki Pride, φαγητό, δραστηριότητες για παιδιά θα σας κρατήσουν την καλύτερη παρέα. Από εμάς, να έχετε ένα όμορφο τριήμερο!

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά 

38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει ανανεωμένο και θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 7-23 Ιουνίου στον χώρο της Παραλίας του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου- από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Έως 23 Ιουνίου


8ο Thessaloniki Pride 

Από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride, του φεστιβάλ της LGBTI κοινότητας για την αγάπη και την αποδοχή. Το Thessaloniki Pride προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σε μια μεγάλη γιορτή που αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης και σεβασμού της πόλης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και όποιας άλλης διαφορετικότητας.

Πληροφορίες
18-22 Ιουνίου


Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2019 στο Κτήμα Γεροβασιλείου

To Κτήμα Γεροβασιλείου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και φιλοξενεί την μουσική παράσταση «Ο λυρικός Τσιτσάνης» σε σύμπραξη με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 20:30.

Πληροφορίες
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανωμή Θεσσαλονίκης
21 Ιουνίου
20:30


Παγκόσμια ημέρα μουσικής στον Πύργο Τριγωνίου

Η Γ΄Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας μουσικής, διοργανώνει μια μοναδική εκδήλωση στις 21/06 στον χώρο γύρω από τον Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα).

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές της Ευρώπης με το συγκρότημα «Τρίο Μουσικάντι».

Πληροφορίες
Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα)
21 Ιουνίου
21:30


Μουσική βραδιά στο Ανάκτορο του Γαλερίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης , το Σωματείο Φίλοι της χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο Ανάκτορο του Γαλέριου. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 20:30, συμμετέχουν η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Οργανικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Πληροφορίες
Ανάκτορο Γαλερίου
21 Ιουνίου
20:30


Δείπνο της Άνοιξης 2019

Ελάτε στο 6ο Δείπνο της Άνοιξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις 17:30 μέχρι τις 23:30 το βράδυ. Το Δείπνο φέτος θα εκτείνεται από το Κέντρο Ιστορίας μέχρι την Αλεξάνδρου Σβώλου. Όπως κάθε άλλη χρονιά στο πλευρό τους βρίσκονται οι 40ο Ιωαννίδειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, τοπικοί φορείς και τα καταστήματα της Γειτονιάς. Μεταξύ άλλων, επιθυμούν να αναδείξουν τον ρόλο και τη σημασία του Κέντρου Ιστορίας (Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης), το οποίο θα παραμείνει ανοικτό κατά την διάρκεια της γιορτής και θα πραγματοποιήσει δύο δωρεάν ξεναγήσεις.

Πληροφορίες
Πλατεία Ιπποδρομίου
21 Ιουνίου
17:30 μέχρι 23:30


Ημέρα παγωτού για παιδιά στο biscotto coffee+

Μια υπέροχη Κυριακή για μεγάλους και μικρούς μάς περιμένει στις 23 Ιουνίου 2019 στο biscotto coffee+. Είναι η Ημέρα παγωτού για παιδιά σε συνεργασία με τα Παγωτά Alfa και μπορείτε να χαλαρώσετε όση ώρα τα παιδιά σας θα διασκεδάζουν δημιουργικά, με δράσεις από την Full Out Dance Company και την Pas Par Tu Company.

Μια εγγυημένη πρότασης ψυχαγωγίας και εκμάθησης για παιδιά όλων των ηλικιών σας περιμένει στο biscotto coffee+.

Πληροφορίες
biscotto coffee+, Mediterranean Cosmos
23 Ιουνίου


Yedi Kule Conquest

Στις 23 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα δοθεί η έναρξη του 5ου αγώνα δρόμου μνημείων από την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.

Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της Άνω Πόλης και συγκεκριμένα: Το Φρούριο του Επταπυργίου, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τo Βυζαντινό Λουτρό, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, οι Κήποι του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου).

Πληροφορίες
23 Ιουνίου
19:00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ