Η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση στην εξέλιξη μεσαίων επιχειρήσεων σε δυνατούς παίκτες της αγοράς και αυτή είναι ακόμη μία απόδειξη. Ο λόγος για την Condito, την εταιρεία που μας κερδίζει με τα προϊόντα κέτσαπ, μουστάδρας, μαγιονέζας αλλά και τα dressings και τις υπόλοιπες sauce μιας γκάμας που καλύπτει τις ανάγκες μας όποιες κι αν είναι οι διατροφικές μας συνήθειες.

Το ξεκίνημα: Η ισχύς εν τη ενώσει

Το όνομα Condito, που σημαίνει στα λατινικά «εμπλουτισμός γεύσεων», έκανε την εμφάνισή του το 2001 μετά τη συγχώνευση των εταιριών του Χρήστου Μωραΐτη και του Παύλου Παπαδόπουλου. Οι δύο επιχειρηματίες που ξεκίνησαν να ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ένωσαν την πορεία τους το 1999 και τα προϊόντα με την ονομασία Condito δεν άργησαν να βρουν το δρόμο τους στην αγορά.

Γνωρίζοντας τους ανθρώπους της Condito καταλαβαίνεις αμέσως την προσήλωσή τους στην ποιότητα και στη διαρκή αναζήτηση για νέα προϊόντα ή την εξέλιξη των διαφόρων σειρών που ήδη παράγουν. Το τρίπτυχο Μουστάρδα-Κέτσαπ-Μαγιονέζα εμπλουτίζεται και με τις πιο δημοφιλείς «αλοιφές» με παραγωγή 13.500 τόνων ετησίως. Προϊόντα που συναντάμε σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε είδη τροφίμων αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης. Φυσικά, εκτός της ελληνικής αγοράς η Condito διακρίνεται και για την έντονη εξαγωγικής της δραστηριότητα.

Συνδυάζοντας ποιότητα και καινοτομία

Στις σύγχρονες μονάδες παραγωγής που είναι εδώ και χρόνια πιστοποιημένες με από διεθνείς οργανισμούς η Condito δημιουργεί προϊόντα για όλες τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις. Προϊόντα χωρίς γλουτένη, με stevia, με χαμηλά λιπαρά, πικάντικες γεύσεις αλλά και καινοτόμες προτάσεις όπως η μαγιονέζα χωρίς αυγό, που έχει ήδη βραβευτεί με Βραβείο Γεύσης σε Διεθνή Διαγωνισμό, chutneys και vinegraitte αλλά και dressings και dips. Μία επίσης σημαντική καινοτομία είναι η δημιουργία συσκευασιών με γραφή Μπράιγ.

 

Ανάπτυξη και με νέα προϊόντα

Η Conditoδραστηριοποιείται επίσης και σε δύο νέους τομείς έχοντας πλέον το πλειοψηφικό πακέτο και της εταιρείας «Ξηροί Καρποί Μακεδονίας», που έχει ετήσια παραγωγή 1.000 τόνων ξηρών καρπών και έχει δημιουργήσει την Gristiren, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυτικών αναπληρωμάτων τυριού, μια διεθνή τάση που δεν μπορεί να αγνοηθεί από τους σύγχρονους επιχειρηματίες του τροφίμου. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για μια εταιρεία εξαγωγική με παραγωγή 5.500 τόνων ετησίως.

Όπως βλέπετε υπάρχουν προϊόντα στο ψυγείο μας που είναι από τον τόπο μας, ακολουθούν όμως τις διεθνείς προδιαγραφές, διακρίνονται στο εξωτερικό και είναι φιλικά προς κάθε διατροφικό προσανατολισμό και συνήθειες. Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα προϊόν της Condito, δοκιμάστε το. Εμείς και δοκιμή έχουμε κάνει και τους ανθρώπους της εταιρείας έχουμε γνωρίσει και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ούτε για την ποιότητα ούτε για τη γεύση.

Facebook Page: conditofoods

Instagram: conditofoods

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ